Η εορτη του αγιου Στυλιανου, του προστατη των παιδιων, στην Ιερα Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής τίμησε και φέτος τη μνήμη του προστάτη των παιδιών, Αγίου Στυλιανού, με πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας και αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Στυλιανού Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης, 25 Νοεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονας χοροστάτησε κατά την ακολουθία του εσπερινού, ενώ την επόμενη ημέρα, Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμονας στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στα πνευματικά χαρίσματα του Αγίου Στυλιανού που τον κατέστησαν προστάτη των νηπίων και των παιδιών, και κάλεσε τους πιστούς να μιμηθούν την πίστη και τα κατορθώματά του για να αξιωθούν της ουρανίου μακαριότητας. 

Ο βίος του Αγίου Στυλιανού του δημιουργού του «πρώτου παιδικού σταθμού στον κόσμο»

Ο Άγιος Στυλιανός έζησε μεταξύ 4ου και 6ου αιώνα. Γιος πλουσίων γονέων, διδάχτηκε νωρίς απ’ αυτούς να είναι εγκρατής και να θεωρεί το χρήμα μέσο για την ανακούφιση και περίθαλψη των φτωχών και των αρρώστων. Πολλές οικογένειες ζητούσαν να καθοδηγήσει τα παιδιά τους μαζί με τους συνασκητές του, δημιουργώντας αυτό που ονομάσθηκε «ο πρώτος παιδικός σταθμός στον κόσμο». Ο Άγιος αγαπούσε πολύ τα παιδιά και έτρεφε για αυτά στοργή.  Αν, έλεγε, η ταπεινοφροσύνη αποτελεί θεμέλιο των αρετών, η παιδική ηλικία από τη φύση της είναι περισσότερο ενάρετη, απ’ ό,τι η μεγαλύτερη των φιλοσόφων. Γι’ αυτό και δικαίως θεωρείται ο προστάτης των παιδιών.
 
Ο Θεός προίκισε τον Άγιο με ποικίλα τάλαντα, το βασικότερο, όμως, ήταν το χάρισμά του να θεραπεύει τα παιδιά που ήταν άρρωστα. Επίσης, με την ευχή του και την προσευχή του να αποκτούν παιδιά άτεκνες οικογένειες. Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, οι γονείς που ακόμη και σήμερα ζητούν στις προσευχές τους από τον Άγιο να αποκτήσουν ένα παιδί και όταν αυτό συμβεί δίνουν στο παιδί το όνομα του Αγίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.