Η εορτη Κοιμησης της Θεοτοκου στη Μητροπολη Μαρωνειας και Κομοτηνης

Πιστοί και αρχές προσέτρεξαν και φέτος στη χάρη της Παναγίας

Ιδιωτύπως γιορτάστηκε και φέτος λόγω των υγειονομικών συνθηκών, «το Πάσχα του καλοκαιριού», η εορτή Κοίμησης της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.

Το απόγευμα του Σαββάτου14ης Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Εσπερινού της Θεομητορικής Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπο­λιτικό Ναό της Κομοτηνής.

Το πρωί της Κυριακής 15 Αυγούστου 2021, κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απηύθυνε λόγο οικοδομής και παρακλήσεως και επικαλέσθηκε προς όλους τις ακοίμητες πρεσβείες της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστησαν οι τοπικές Αρχές, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας, των Συλλόγων και Φορέων του Νομού και της πόλης, όπως και πλήθος ευσεβών πιστών που προσέτρεξαν στη χάρη της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι συμφώνως με τα ισχύοντα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού σε καμία ακολουθία δεν έγινε λιτάνευση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.