Η ενημερωση του Νικου Χαρδαλια για τις πυρκαγιες

Συνολικά 56 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα

Ενημέρωση για τις εν εξελίξει φωτιές σε όλη την Ελλάδα έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. 

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την προστασία των κρίσιμων υποδομών ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς για τη φωτιά στην Αττική. «Θα έχουμε σταδιακή ενίσχυση των δυτικών ανέμων στην Αττική. Η πυρκαγιά πέρασε προς τη λίμνη Μαραθώνα». 

«Η φωτιά έχει περάσει προς τη Λίμνη του Μαραθώνα Κάνουμε τιτάνια προσπάθεια για να την ανακόψουμε. Στην Εύβοια ενισχύονται τα εναέρια μέσα. Η φωτιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις. Κύριος στόχος μας είναι η αποκοπή του μετώπου προς τη νότια πορεία του»

Ο ίδιος επεσήμανε αναφορικά με τα πύρινα μέτωπα στην Αττική πως καταβάλλεται «τιτάνια προσπάθεια για να μην υπάρξει βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στο Κρυονέρι. Οι συνθήκες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες».

Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός, «οι ανοιχτές πυρκαγιές που αντιμετωπίζουμε είναι 56, εκ των οποίων οι πιο σοβαρές σε Αττική, Εύβοια, Μεσσηνία, Φθιώτιδα». Για τη φωτιά στην Εύβοια, είπε πως επιχειρούν 240 πυροσβέστες.

Επεσήμανε δε πως έχουν σταλεί συνολικά 13 μηνύματα που αφορούσαν εκκένωση περιοχών και παρείχαν οδηγίες για την ασφάλεια των πολιτών, από το 112.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.