Η ενεργειακη φτωχεια πιεζει τους Κομοτηναιους

Λίγες ακόμα οι επανασυνδέσεις, πολλά όμως τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο όριο της διακοπής

Γιάννης Μουρτίδης: «Το ρεύμα, όπως και το νερό, είναι κοινωνικό αγαθό»

Μεγάλο είναι το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί με την αύξηση του κόστους του ηλεκτρικού ρεύματος στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά και στην Κομοτηνή, με την αύξηση των τιμών να δημιουργεί προβλήματα σε πολλούς συμπολίτες μας.

Μία από τις πολιτικές που από παλιότερα σκόπευαν να στηρίξουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας, ήταν αυτή της παροχής εφάπαξ ειδικού βοηθήματος επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος, που γίνονται από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην αρχή του χρόνου, και αφορούσε καταναλωτές χαμηλού εισοδήματος, των οποίων η κύρια κατοικία έχει αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών και το οποίο συνεχίζει να είναι αποσυνδεδεμένο, παίρνοντας παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μεγάλο το ενδιαφέρον, λίγοι οι δικαιούχοι

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, όμως οι αιτήσεις που έχουν γίνει είναι σχετικά λίγες, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων & Αλληλεγγύης,  κ. Γιάννης Μουρτίδης, γιατί υπάρχουν πολλοί που δεν πληρούν όλα τα κριτήρια, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν την διαδικασία.

Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει 15 αιτήσεις στην Κοινωνική Υπηρεσία για επανασύνδεση, με 3 αιτήματα να έχουν ολοκληρωθεί, όμως οι ανάγκες τόνισε ο κ. Μουρτίδης, είναι πολύ μεγαλύτερες.

Και αυτό αφενός γιατί υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που μένουν εκτός του βοηθήματος λόγω κριτηρίων, αλλά και γιατί έχουν διαπιστώσει από την υπηρεσία πως πολλοί είναι αυτοί που καταφέρνουν να ανταπεξέλθουν στους φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος με νύχια και με δόντια.

«Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Μουρτίδης «που με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να ενταχθούν σε διακανονισμούς, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που χρειάστηκαν παρεμβάσεις ώστε να μην διακοπεί τελευταία στιγμή το ρεύμα σε οικογένειες που δυσκολευόταν να πληρώσουν».

«Το ρεύμα, όπως και το νερό, είναι κοινωνικό αγαθό» σημείωσε, εκφράζοντας την άποψη πως υπηρεσίες κοινής ωφέλειας θα πρέπει να έχουν χαμηλό κόστος για τους πολίτες, ώστε και να μπορέσουν να το πληρώνουν, αλλά και να μην γίνονται διακοπές σε κάποιους που για οικονομικούς λόγους έχουν μείνει πίσω.

Πού κατατίθενται οι αιτήσεις

Αιτήσεις για το εφάπαξ βοήθημα επανασύνδεσης ηλεκτρικού ρεύματος κατατίθενται μέχρι τις 30 Ιουνίου. Οι αιτήσεις διατίθενται και κατατίθενται στα γραφεία της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής, στην οδό Φιλικής Εταιρείας 59, 3ος όροφος, καθημερινά από τις 09.00 π.μ. έως 14.00 μ.μ.. Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα της υπηρεσίας, 2531082104 και 2531022535, αρμόδια υπάλληλος Έφη Ταυλαρίδου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, βρίσκεται σε λειτουργία και ο πενταψήφιος αριθμός ενεργειακής αλληλεγγύης 15902, για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών. Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08:30 π.μ. έως τις 20:00 μ.μ..

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.