Η ΕΜΑΚ ψαχνει τους δυο Ελληνες αγνοουμενους στην Αντιοχεια

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων, που εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια πολυκατοικίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της ΕΜΑΚ στην Αντιόχεια για τον εντοπισμό του ζεύγους των Ελλήνων, που αγνοείται και εκτιμάται ότι βρίσκεται στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, που διέμενε μέχρι την ώρα του φονικού σεισμού στην Τουρκία.

Οι πληροφορίες, πάντως, λένε ότι οι Έλληνες εκτιμάται ότι είναι εγκλωβισμένοι αρκετά μέτρα κάτω από την κορυφή των συντριμμιών, σύμφωνα με τον απεσταλμένο της ΕΡΤ στην Τουρκία, Γιώργο Σιδέρη, που βρίσκεται δίπλα στην ελληνική ομάδα διάσωσης.

Μέλη της 2ης ΕΜΑΚ από τη Θεσσαλονίκη έκαναν, κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων, έρευνες με διασωστικό σκύλο στην πολυκατοικία που διέμεναν οι δυο Έλληνες, ενώ κατ’ εξαίρεση η ελληνική ΕΜΑΚ έκανε σήμερα αίτημα για να επιχειρήσει στο συγκεκριμένο σημείο και πήρε το “πράσινο” φως.

«Για εμάς, το γεγονός ότι είναι Έλληνες σηματοδοτεί κάτι πολύ σημαντικό και πρέπει για συμβολικούς λόγους να κάνουμε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης»  δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για τον 65χρονο Γιώργο Αντύπα και την σύζυγό του, την 62χρονη Νίντα Αντύπα, που φέρεται να είναι μέλη μεγάλης και γνωστής οικογένειας στην περιοχή.

Φωτ.: makthess.gr

Οι διασώστες, που έχουν ανασύρει τις προηγούμενες ώρες τέσσερα άτομα ζωντανά από το κτίριο, που υπήρχε το διαμέρισμα των Ελλήνων, συνεχίζουν τις έρευνες τους στα χαλάσματα.

Πηγή: ertnews.gr, makthes.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.