Η ΕΛΜΕ Ροδοπης για την ισοκατανομη και τις μεταγραφες μαθητων

Με αφορμή τη σύσκεψη για το πρόβλημα στο 4ο Γυμνάσιο Κομοτηνής

Τα συμπεράσματα που διατυπώθηκαν σε σύσκεψη με αντικείμενο την ισοκατανομή και τις μεταγραφές των μαθητών στα σχολεία της Ροδόπης, στην οποία πήραν μέρος το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, ο σύλλογος διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου, ο σύλλογος γονέων και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, γνωστοποιούν με ανακοίνωσή τους ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας της ΕΛΜΕ Ροδόπης, κ.κ. Μιχάλης Βασιλειάδης και Ευάγγελος Λίτσος αντίστοιχα. Αφορμή για την πρόκληση της σύσκεψης ήταν η διαπίστωση μιας ανισοκατανομής των μαθητών μεταξύ των γυμνασίων της πόλης μας, ενός φαινομένου που απορρέει από σύνθετους παράγοντες και αιτίες και που κύρια φαίνεται να θίγει τη μονάδα του 4ου Γυμνασίου, η οποία στεγάζεται στην περιοχή κάτω από τα στρατόπεδα. 

ΕΛΜΕ Ροδόπης «Η όποια θεραπεία του προβλήματος θα προκύψει μόνο με την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων»

Η διοίκηση της ΕΛΜΕ Ροδόπης σταχυολογεί και παραθέτει τα συμπεράσματα της πρόσφατης σύσκεψης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «η όποια θεραπεία του προβλήματος θα προκύψει μόνο με την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων».
 
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
 
«Προσπαθώντας να συμβάλουμε στην επίλυση του προβλήματος της δίκαιης και ίσης κατανομής μαθητών μεταξύ των σχολείων της Κομοτηνής αλλά και της περιφέρειας του νομού μας, γνωστοποιούμε τα συμπεράσματα που διατυπώθηκαν στην σύσκεψη που είχαμε, παρουσία του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ροδόπης, με τον σύλλογο διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου, τον σύλλογο γονέων και την Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η επισήμανση των συμπερασμάτων γίνεται γιατί στην περίπτωση αυτή, η όποια θεραπεία του προβλήματος θα προκύψει μόνο με την πιστή εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Συναποφασίσαμε λοιπόν:
 
1. Στις αιτούμενες μετεγγραφές o Διευθυντής του σχολείου υποδοχής να ενημερώνει τον Διευθυντή του σχολείου προέλευσης και τη Διευθύντρια ΔΕ. Από κοινού να αποφασίζουν για το δυνατό ή όχι της μετεγγραφής (εξετάζοντας λεπτομέρειες, π.χ δρομολόγια ΚΤΕΛ, ιδιαιτερότητες κτλ). Αν υπάρχει διαφωνία η περίπτωση να παραπέμπεται σε εισαγγελέα.
2. Η μόνιμη κατοικία να πιστοποιείται μόνο με το έντυπο Ε1.
3. Αν ένας μαθητής εγγραφεί στο Μουσικό ή στο Μειονοτικό ή σε ΕΠΑΛ και μετά θελήσει να συνεχίσει σε άλλο σχολείο, να εγγραφεί στο σχολείο που κανονικά υπάγεται (αλλιώς να ακολουθηθεί η παραπάνω διαδικασία).
4. Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κομοτηνής να επαναχαράξει –μετά από συγκεκριμένες εισηγήσεις διευθυντών και εκπροσώπων του κλάδου- τις συγκεκριμένες οδούς κατοικίας της πόλης (ει δυνατόν και με ακρίβεια αριθμού), οι οποίες θα υπάγονται σε κάθε σχολείο, ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν δικαιότερη κατανομή.
 
Εμείς θα παρακολουθούμε το θέμα και για το προσεχές σχολικό έτος και πολύ περισσότερο και για το επόμενο, θα ενημερωνόμαστε από διευθυντές και γονείς για την εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων και ανάλογα θα πράττουμε, πάντα στην κατεύθυνση της στήριξης του δημόσιου σχολείου και μακριά από κατηγοριοποιήσεις και στερεότυπα».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.