Η ΕΛΜΕ Ροδοπης για την Εισαγωγικη Επιμορφωση των Εκπαιδευτικων

«Με προκλητικό τρόπο οι νεοδιόριστοι της ΕΑΕ και της γενικής του 2021 καλούνται σε εξαντλητική «επιμόρφωση» με θέμα τις δεξιότητες, την αξιολόγηση, κάθε πλευρά του σχολείου της αγοράς»

Την εξαίρεση όσων εκπαιδευτικών έχουν ήδη παρακολουθήσει το εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης τα προηγούμενα χρόνια και διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση ζητά η ΕΛΜΕ Ροδόπης.  Τους λόγους εξηγεί η ίδια σε ανακοίνωσή της, αναφέροντας τα εξής:

«Στις 21 Νοεμβρίου εκδόθηκε το ΦΕΚ 5939 που αφορά στην πραγματοποίηση προγράμματος εισαγωγικής επιμόρφωσης εκπαιδευτικών.

Στο άρθρο 1 αναφέρονται οι υπόχρεοι εισαγωγικής επιμόρφωσης αλλά και ποιες κατηγορίες εκπαιδευτικών δεν υποχρεούνται να παρακολουθήσουν το εν λόγω πρόγραμμα. Παράλληλα, με προκλητικό τρόπο οι νεοδιόριστοι της ΕΑΕ και της γενικής του 2021 καλούνται σε εξαντλητική «επιμόρφωση» με θέμα τις δεξιότητες, την αξιολόγηση, κάθε πλευρά του σχολείου της αγοράς.

Το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε προβλέπει 24 ώρες σύγχρονης εξ αποστάσεως εκτός εργασιακού ωραρίου για 2 ή 3 μήνες! Συνεχίζοντας μάλιστα η πρόσκληση αναφέρει ότι «η επιτυχής παρακολούθηση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως επιμόρφωσης (σημειώνουμε ότι αυτό αφορά σε 72 ώρες) βασίζεται στην ολοκλήρωση ασκήσεων αυτοαξιολόγησης, δραστηριοτήτων και δύο εκτενών εργασιών στα αντικείμενα Α1 (παιδαγωγική αλληλεπίδραση) και Β1 (προγραμματισμός και οργάνωση διδακτέας ύλης)».

Ωστόσο, εκατοντάδες αλλά και χιλιάδες εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής, που διορίστηκαν κατά τη διάρκεια των σχολικών ετών 2020-2021 και 2021-2022 και εμφανίζονται ως υπόχρεοι παρακολούθησης, είχαν παρακολουθήσει το πρόγραμμα εισαγωγικής επιμόρφωσης κατά την υπηρέτησή τους ως αναπληρωτές/τριες τα προηγούμενα χρόνια και έχουν λάβει τη σχετική βεβαίωση και έχουν όλοι τουλάχιστον δύο έτη προϋπηρεσίας. Και ενώ στα προηγούμενα έτη όσοι συνάδελφοι είχαν δύο έτη προϋπηρεσίας και άνω υποχρεούταν να παρακολουθήσουν μόνο το πρώτο σκέλος της εισαγωγικής επιμόρφωσης.

Ως ΕΛΜΕ ΡΟΔΟΠΗΣ ζητάμε από το ΥΠΑΙΘ να εξαιρέσει όσους/ες εκπαιδευτικούς έχουν ήδη παρακολουθήσει το εισαγωγικό πρόγραμμα επιμόρφωσης τα προηγούμενα χρόνια και διαθέτουν τη σχετική βεβαίωση, αλλά και όσους έχουν τουλάχιστον διετή προϋπηρεσία να τους εντάξει στις κατηγορίες αυτών που δεν υποχρεούνται παρακολούθησης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.