Η ελευση του Φθινοπωρου αφορμη για γιορτη στον Συλλογο Γυναικων Μικρου Κρανοβουνιου

Για 5η συνεχομένη χρονιά οι γυναίκες του οικισμού μας φέρνουν σε επαφή με την παράδοση

Τo Φθινόπωρο είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για γιορτή. Πάνω σε αυτήν ακριβώς την ιδέα πέντε χρόνια πριν ο Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου ανέλαβε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης της «Γιορτής του Φθινοπώρου».
 
Πέντε χρόνια μετά, έχοντας πλέον καθιερώσει αλλά και εμπλουτίσει τη γιορτή αυτή, ως μία γιορτή των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής μας και γενικότερα των παραδόσεων που διαιωνίζονται από γενιά γενιά στον οικισμό του Μικρού Κρανοβουνίου, ο Σύλλογος Γυναικών Μικρού Κρανοβουνίου δημιούργησε και έφερε εις πέρας μία άψογη διοργάνωση που έκανε το Μικρό Κρανοβούνι πόλο έλξης για πληθώρα συμπολιτών μας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
 
Συγκεκριμένα η 5η «Γιορτή Φθινοπώρου» ξεκίνησε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί της Κυριακής, στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου του οικισμού φέρνοντας στους παλαιότερους μνήμες του παρελθόντος και στους νεότερους εικόνες από μία πραγματικότητα την οποία θα πρέπει να διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού, καθώς αποτελεί τη δική τους προσωπική παρακαταθήκη.

Παλαιότεροι και νεότεροι κάτοικοι του οικισμού και όχι μόνο συναντήθηκαν στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου και είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν εκ νέου τα προϊόντα του οικισμού, να γευτούν αρκετά από αυτά, αλλά και να ενημερωθούν για την κύρια απασχόληση των συγχωριανών τους, όπως η ελαιοκομία, η καλλιέργεια σταριού, καλαμποκιού και βαμβακιού, που ακόμα και σήμερα αποτελούν κύριες δραστηριότητες των κατοίκων του Μικρού Κρανοβουνίου.
 
Μεταξύ των αρκετών συμπολιτών μας που επισκέφθηκαν το Μικρό Κρανοβούνι την Κυριακή, ήταν και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής μας όπως η Πρόεδρός της ΔΚΕΠΠΑΚ κ. Νατάσα Λιβεριάδου, ο πρόεδρος της Γευσιγνωσίας Α.Ε. κ. Θέμης Τζενετίδης, ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Γιάννης Γκαράνης, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων του Δήμου Κομοτηνής κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος καθώς και ο κ. Δημήτρης Χαρίτου, τοπικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.