Η εις Πρεσβυτερον χειροτονια του Γρηγοριου Βουλγαρελη απο τον Μητροπολιτη Παντελεημονα

Μητροπολίτης Παντελεήμων: «Να υπηρετήσεις την Εκκλησία με ταπείνωση και πιστότητα»

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η Απόδοση της μεγάλης Δεσποτικής εορτής της Πεντηκοστής στον περικαλλέστατο Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, το Σάββατο 13 Ιουνίου τ.έ.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους.

Επικεφαλής του φιλάγιου λαού που πλήρωσε τον Ιερό Ναό ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Ιωάννης Γκαράνης και Μαρωνείας – Σαππών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος.

Μέσα στη λαμπρότητα της ημέρας αυτής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Γρηγορίου Βουλγαρέλη, ο οποίος διακόνησε πλησίον του επί 3 και πλέον έτη.

Εκτός από τους Ιερείς της τοπικής Μητρόπολεως προσήλθαν και Ιερείς των Ι. Μητροπόλεων Ξάνθης και Κασσανδρείας για να συμμετάσχουν στη χαρά της προσωπικής Πεντηκοστής του νεοχειροτονηθέντος.

Ο Σεβ. Ποιμενάρχης της Ροδόπης μίλησε καταλλήλως για την εορτή της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος τονίζοντας ότι  ο Θεός φανερώνεται  για να πορευτεί ο κόσμος σύμφωνα με τις επιταγές και τα προσκλήτηρία Του.

Αυτήν την ημέρα της αποδόσεως της εορτής, είπε προς τον Διάκονο, καλείσαι από την Εκκλησία να λάβεις τον δεύτερο βαθμό της Ιερωσύνης για να δοξάσεις το πάντιμο Όνομά Του και να διακονήσεις τον περιούσιο λαό, έχοντας μαζί σου το Πανάγιο Πνεύμα.

Ο Χριστός διαβεβαίωσε τους μαθητές Του ότι θα είναι μαζί τους όλες τις ημέρες της ζωής τους και αυτή η διαβεβαίωση ισχύει για όλους μας αποστέλλοντας το πανάγιο Πνεύμα ζωής για να καθαρίσει τις καρδιές των ανθρώπων ώστε να οδηγηθούν στην αιώνια Βασιλεία Του.

Επαίνεσε τον π. Γρηγόριο για τους κόπους της διακονίας του και την αφοσίωσή του στην Μητρόπολη και στις δραστηριότητες του Καθεδρικού Ναού του Ευαγγελισμού, τον ζήλο και την αγάπη του και του υπενθύμισε τις ευθύνες που καλείται να αναλάβει έχοντας πάντα κατά νού τις αρετές της διάκρισης, της αγάπης και της υπομονής, ευχόμενος να υπηρετήσει την Εκκλησία με ταπείνωση και πιστότητα.

Στην προσφώνησή του ο νεοχειροτονούμενος εξέφρασε ευχαριστήριους λόγους κατά πρώτον στον Τριαδικό Θεό για τη μεγάλη ευλογία να υπηρετεί ως λειτουργός την Αγία Του Εκκλησία, τον Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Παντελεήμων για την πατρική του αγάπη και καθοδήγηση καθώς και τους πατέρες που μοιράζονται τις ευλογημένες και μοναδικές αυτές στιγμές.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος προχείρισε τον νέο Πρεσβύτερο εις Αρχιμανδρίτη αναφώνοντας άξιος, με το ευσεβές εκκλησίασμα να επαναλαμβάνει δυνατά μέσα σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα!

Πηγή: romfea.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.