Η εμπειρια της εκθεσης Meat Days, εφοδιο στην αναπτυξη της «Γευσιγνωσια ΑΕ»

Θέμης Τζενετίδης, πρόεδρος δημοτικής επιχείρησης «Γευσιγνωσία ΑΕ» «Στόχος μας ο εκσυγχρονισμός των υποδομών ώστε να εξυπηρετούμε περισσότερους, να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες και να αυξήσουμε τις θέσεις εργασίας»

Στην Αθήνα βρέθηκε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δήμου Κομοτηνής «Γευσιγνωσία ΑΕ» κ. Θέμης Τζενετίδης, από κοινού με το νομικό σύμβουλο κ. Μιχάλη Ραγκούση και τον υπεύθυνο των δημοτικών σφαγείων Κομοτηνής κ. Καραγιάννη, όπου παρευρέθησαν στην ετήσια και εξειδικευμένη πάνω στον τομέα του κρέατος και των προϊόντων του επαγγελματική έκθεση Meat Days 2015, το τριήμερο 7-9 Νοεμβρίου. Στόχος αυτής της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το κρέας με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη των σφαγείων της Κομοτηνής. Οι τρεις άνδρες πραγματοποίησαν συζητήσεις με παραγωγούς, γνώρισαν νέα μηχανήματα και μέσω της ανάπτυξης συνεργασιών επιχειρούν πλέον να ενημερώνονται εκτενώς για τις νέες τεχνικές που μπορούν να έρθουν στα σφαγεία του δήμου. Σημαντική μπορεί να χαρακτηριστεί και η τυχαία συνάντηση που είχαν με τον νυν υφυπουργό Υποδομών κ. Παναγιώτη Σγουριδη, ο οποίος δήλωσε αρωγός στην ανάπτυξη της περιοχής, υποσχόμενος να ανοίξει δίοδο επικοινωνίας της Θράκης με τον νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς θεωρεί σημαντική την ανάπτυξη της Θράκης.

Με αφορμή την επίσκεψη αυτή ο κ. Θέμης Τζενετίδης βρέθηκε στο στούντιο του Ράδιο Παρατηρητής 94fm και συνομίλησε με τη Νατάσσα Βαφειάδου στη διάρκεια της εκπομπής «Με το Ν και με το Β» για το σήμερα αλλά και το αύριο της «Γευσιγνωσίας ΑΕ» την προεδρία της οποίας έχει αναλάβει εδώ και περίπου ένα έτος.

«Στόχος είναι η ανάπτυξη της περιοχής αναφορικά με την παροχή υπηρεσιών»

Στόχος της «Γευσιγνωσίας ΑΕ» του δήμου είναι να παρέχει, σύμφωνα με τον κ. Τζενετίδη, τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στον καταναλωτή με πρώτιστο μέλημα την τήρηση όλων των κανόνων ασφάλειας και υγειηνής. Για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία διαπίστωσε ότι «εάν φορολογηθεί παραπάνω η τιμή του κρέατος αυτό θα επιφέρει συνέπειες και στην επιχείρηση, διότι ο κόσμος δε θα μπορεί να αγοράζει τόσο συχνά. «Είμαστε στην κατηγορία υψηλού κινδύνου και μέλημα μας είναι η ασφάλεια και η υγιεινή με την καθοδήγηση των κτηνιάτρων. Αυτό απαιτεί παροχή υπηρεσιών ως προς την καθαριότητα και κοστίζει αρκετά. Εγώ ως πρόεδρος, ωστόσο, προσπαθώ να αναπτύξω την περιοχή αναφορικά με την καλύτερη παροχή υπηρεσιών» υπογράμμισε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Εκσυγχρονισμός του εξοπλισμού και αύξηση των θέσεων εργασίας στο μέλλον των σφαγείων

Μέσα στον τελευταίο χρόνο στα δημοτικά σφαγεία πραγματοποιήθηκαν διάφορες παρεμβάσεις της τάξεως των 50.000 ευρώ, ενώ όπως τόνισε ο κ. Τζενετίδης η «Γευσιγνωσία Α.Ε.» συνεχίζει τη κερδοφόρα πορεία της με τα κέρδη της σε ό, τι αφορά το 2014 να αγγίζουν τις 70.000 ευρώ. «Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε μια καινούργια περιβαλλοντική μελέτη, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να διπλασιάσει το τονάζ της παροχής υπηρεσιών από 600 σε 1.200 τόνους, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και την προσέλκυση περισσοτέρων εμπόρων. Οι στόχοι αυτοί θα πραγματοποιηθούν είτε με κονδύλια της περιφέρειας, είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω του υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων. Με τα δικά μας οικονομικά έσοδα προσπαθούμε να διορθώσουμε οτιδήποτε μπορούμε. Το μόνο που μένει είναι ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων, ο οποίος θα ενταχθεί σε μελλοντικό πρόγραμμα», ανέφερε ο κ. Τζενετίδης, για να προσθέσει ότι μέσα στη στόχευση της επιχείρησης είναι και η αύξηση των θέσεων εργασίας στον κλάδο.

«Γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί κερδοφόρα αυτή η εταιρία, με σκοπό να δουλεύει περισσότερος κόσμος σ’ αυτή και να παταχθεί η ανεργία της περιοχής»

Η όλη ιδέα της ανάπτυξης των σφαγείων προκύπτει από την ανάγκη ανοίγματος του κύκλου των πελατών της. Όπως διευκρίνισε ο κ. Τζενετίδης, αυτή τη στιγμή με τις παρούσες υποδομές τα δημοτικά σφαγεία δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μεγαλεμπόρους. «Εμείς προσπαθούμε να προσελκύσουμε περισσότερους παραγωγούς έχοντας καλύτερες τιμές. Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη, ώστε να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους», εξήγησε. Πρόσθεσε δε ότι «γίνεται προσπάθεια να διατηρηθεί κερδοφόρα αυτή η εταιρία, με σκοπό να δουλεύει περισσότερος κόσμος σ’ αυτή, ώστε να συμβάλουμε και εμείς στην κοινωνία της Κομοτηνής ως προς την πάταξη της ανεργίας», ζητώντας από τους παραγωγούς να βοηθήσουν κι αυτοί με τον τρόπο τους τα σφαγεία ως προς τη συντήρηση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.