Η δραση «Διαβαζε για να ζησεις» του Φιλολογικου Ομιλου Ελλαδος συνεχιζει το ταξιδι της

Κατάφερε να συγκεντρώσει 400 τίτλους για τη σχολική βιβλιοθήκη του 5ου ΓΕΛ Σερρών

Στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης «Διάβαζε για να ζήσεις» του Φιλολογικού Ομίλου Ελλάδος, ο 2ος προορισμός, με επίκεντρο το 5ο ΓΕ.Λ. Σερρών, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Χάρη στη μαζική στήριξη των πολιτών, συγκεντρώθηκαν κοντά στους 400 τίτλους βιβλίων, οι οποίοι και παραδόθηκαν στη βιβλιοθήκη του σχολικού συγκροτήματος. Με πρωτοβουλία της φιλολόγου Μαρίας Καραθανάση και με τον αστείρευτο ενθουσιασμό των μαθητών και μαθητριών, η βιβλιοθήκη απέκτησε υπόσταση, ταυτότητα και ποιότητα. Εμείς, και όλοι εσείς, απλά προσθέσαμε ένα λιθαράκι στην όλη προσπάθεια. Με τη φροντίδα του διευθυντή κ. Αθανάσιου Γρίψιου η βιβλιοθήκη απέκτησε και όνομα, αυτό του λογοτέχνη των Σερρών, «Γεωργίου Καφταντζή», παρουσία της κόρης του.

Σε μία κατάμεστη από γονείς, μαθητές και καθηγητές αίθουσα του σχολείου έλαβε χώρα, επίσης, η προβολή παρουσίασης του Πολιτιστικού Προγράμματος, από τις μαθήτριες του Τμήματος Β1: Παναγιώτα Δάγκου, Φυλλένια Εμμανουηλίδου και Κατερίνα Θεοδωρακάκου. Εκτενώς αναφέρθηκαν στην εκκίνηση του προγράμματος και στα ερωτηματολόγια που δημιούργησε το Τμήμα Β1 για τους μαθητές των τριών τάξεων του ΓΕ.Λ., προκειμένου να συγκεντρωθούν πληροφορίες, τόσο για τη βελτίωση της λειτουργίας της βιβλιοθήκης όσο και για την προσέλκυση μαθητών/τριών αναγνωστών.

Στη συνέχεια σχολίασαν τις επισκέψεις, στη Βιβλιοθήκη «Αρίσταρχος ο Σαμόθραξ» του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας της Σχολής Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ και την ξενάγηση από τον υπεύθυνο βιβλιοθηκονόμο, κ. Πασχάλη Κατσίκα, καθώς και την επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής όπου στεγάζεται το Μουσείο Καραθεοδωρή. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν στο αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών του μέλους του Φ.Ο.Ε. Πασχάλη Κατσίκα για την υλοποίηση των απαιτήσεων του εγχειρήματος. Τέλος, η διεύθυνση του σχολείου προσέφερε τιμητική πλακέτα στον Φιλολογικό Όμιλο για τη συνεισφορά του στην ενίσχυση της βιβλιοθήκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.