Η διαχειριση προβληματων του ουροποιητικου

Θέμα της ημερίδας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» - Στα πλαίσια της εκπαίδευσης ατόμων με κινητικές αναπηρίες για την αυτόνομη διαβίωσή τους

Ημερίδα με θέμα «Διαχείριση προβλημάτων του ουροποιητικού, Ακράτεια και υλικά διαχείρισης τους» διοργάνωσε το απόγευμα της Τετάρτης 18 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα και Φίλων Ν. Ροδόπης «ΠΕΡΠΑΤΩ», σε συνεργασία με τα καταστήματα Ιατρικών-Ορθοπεδικών «Τσαγιαννίδη».
 
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συλλόγου και έτυχε θερμής υποδοχής κυρίως από φοιτητές της πόλης μας που έδωσαν το «παρών» για να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην καθημερινότητά τους και τους τρόπους διαχείρισής τους.
 
Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «ΠΕΡΠΑΤΩ» κ. Αλέξανδρος Ταξιλδάρης η ημερίδα αυτή εντάσσεται στις δράσεις του Συλλόγου που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης των ατόμων με κινητική αναπηρία της περιοχής μας, για να επισημάνει πως «ως σύλλογος εκπαιδεύουμε τους ασθενείς μας για τη σωστή διαχείριση των καθημερινών τους αναγκών, ώστε τα άτομα με κινητική αναπηρία να γίνουν αυτόνομα και να έχουν ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο».
 
Ομιλητές της εκδήλωσης εκπρόσωποι κορυφαίων εταιρειών στον χώρο και ο Χειρούργος Ουρολόγος κ. Δημήτριος Τάκος.
 
Εκ μέρους του συνδιοργανωτή της ημερίδας, τα καταστήματα Ιατρικών – Ορθοπεδικών «Τσαγιαννίδη» η κ.Δέσποινα Τσαγιαννίδη τόνισε πως η ημερίδα αυτή εντάσσεται στα πλαίσια μία μεγαλύτερης κινητοποίησης, που στόχο έχουν την ενημέρωση των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας του ιδιωτικού τομέα με Συλλόγους και φορείς και την αλληλοϋποστήριξη αυτών.
 
Ο κ. Κωνσταντίνος Καλέμης, εκπρόσωπος της εταιρείας Hartmann, παρουσίασε Προϊόντα διαχείρισής ακράτειας, εστιάζοντας στα καινοτόμα προϊόντα της εταιρείας που εκπροσωπεί, η κατασκευή των οποίων, όπως επεσήμανε, βασίζεται σε κορυφαία τεχνολογία και έχουν ως βασικό σκοπό τόσο την προφύλαξη του ασθενή όσο και την άνεση που αυτός χρειάζεται, ενώ με τη σειρά της η κ. Κωνσταντίνα Γεωργούλα, εκπρόσωπος της εταιρείας ΑΡΗΤΗ Α.Ε παρουσίασε υλικά αυτοκαθετηριασμού και ακράτειας ούρων.
 
Τα ουρολογικά προβλήματα, τα οποία προκύπτουν μετά από κακώσεις της σπονδυλικής στήλης, αλλά και ζητήματα που αφορούν νευρογενείς κύστες, που προκύπτουν κατά βάση μετά από κακώσεις και άλλες παθολογίες, όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας, ανέλυσε στην δική του τοποθέτηση ο κ. ΔημήτρηςΤάκος ουρολόγος- ανδρολόγος στην Κομοτηνή, με εξειδίκευση στην νευροουρολογία.
 
Όπως εξήγησε «οι ασθενείς είναι γνωστό, ότι έχουν κυρίαρχα συμπτώματα από το κατώτερο ουροποιητικό, γι’ αυτό θα πρέπει να τους υποδείξουμε τρόπους να διαχειρίζονται την ουροδόχο κύστη, ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στο ανώτερο ουροποιητικό, κυρίως ιδρονέφρωση και του χρόνου νεφρική ανεπάρκεια». Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον ίδιο, η διαχείριση της κύστης έχει καταφέρει να μειώσει στο ελάχιστο τα επεισόδια τεχνικού νεφρού.
 
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ.Τάκος επεκτάθηκε και σε άλλα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των ανθρώπων με κινητικές αναπηρίες όπως η σεξουαλικότητα και η εγκυμοσύνη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.