Η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικης Κομοτηνης καλωσορισε τους νεους φοιτητες

Εκδήλωση με τίτλο «Πρώτο έτος στην Νομική» φιλοξενήθηκε στην Λέσχη Κομοτηναίων

Το πρώτο έτος σε οποιαδήποτε σχολή είναι αναμφίβολα μία αγχώδης εμπειρία. Με την εισαγωγή του στο Πανεπιστήμιο ο κάθε φοιτητής αντιλαμβάνεται ότι εντάσσεται σε μία νέα κοινότητα στην οποία καλείται να προσαρμοστεί.
 
Υπό αυτό το σκεπτικό η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής πραγματοποίησε στις 10 Οκτωβρίου στην Λέσχη Κομοτηναίων εκδήλωση με θέμα «Πρώτο έτος στη Νομική». Σε αυτήν καλωσορίστηκαν οι νέοι φοιτητές και καλύφθηκαν ζητήματα που τους απασχολούν, όπως το πρόγραμμα σπουδών και τις ακαδημαϊκές δυνατότητες του τμήματος.
 
Ως ομιλητές παρευρέθηκαν οι κκ Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ, Ισμήνη Στεργιαννίδου, Λέκτορας Νομικής Σχολής ΔΠΘ και Γιώργος Κυμπαρίδης, Δικηγόρος, πρώην Πρόεδρος ΔΣ Ροδόπης δίνοντας χρήσιμες συμβουλές αναφορικά με την αγορά εργασίας. 

Αφροδίτη Αρνογιαννάκη «Να φροντίσουν να διασκεδάσουν όσο μπορούν, δίνοντας ταυτόχρονα βάση στην Σχολή» 

Ως πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής Σχολής η κ. Αφροδίτη Αρνογιαννάκη καλωσόρισε τους συμφοιτητές της για να μιλήσει για τους στόχους της εκδήλωσης και να μοιραστεί μαζί τους την εμπειρία της από τα φοιτητικά χρόνια στην Κομοτηνή.
 
«Πρόκειται για την πρώτη ακαδημαϊκή εκδήλωση της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής για την φετινή χρονιά και έχει ως στόχο να βοηθήσει τους νεοεισαχθέντες για ζητήματα γύρω από την σχολή τα μαθήματα και το επάγγελμα του νομικού» συνέχισε προτείνοντάς τους να απολαύσουν τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, γιατί θα είναι «ανεπανάληπτα».
 
«Να φροντίσουν να διασκεδάσουν όσο μπορούν, δίνοντας ταυτόχρονα βάση στη Σχολή, μιας και αυτή θα είναι το θεμέλιο για όλη την υπόλοιπη ζωή τους. Νομίζω πως όποιος έχει όρεξη να εργαστεί και διαθέτει τα κατάλληλα εφόδια δεν υπάρχει περίπτωση να μείνει χωρίς δουλειά όσο χαλεποί και αν είναι οι καιροί», είπε κλείνοντας. 

Ισμήνη Στεργιαννίδου «Θα αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για τη σχολή αλλά και για την πόλη» 

Όπως κάθε χρονιά η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Νομικής Κομοτηνής διοργάνωσε μία εκδήλωση για να πληροφορήσει τους εισαχθέντες σχετικά με θέματα που αφορούν την σχολή, όπως το περιεχόμενο σπουδών και το επαγγελματικό τους μέλλον, εξήγησε η κ. Ισμήνη Στεργιαννίδου, Λέκτορας Νομικής Σχολής ΔΠΘ κατά τη διάρκεια ομιλίας της.
 
«Οι πρωτοετείς κατέβαλλαν προσωπικό κόπο προκειμένου να σπουδάσουν και να αποκτήσουν πολύτιμα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους. Σήμερα θα αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για την σχολή αλλά και την πόλη στην οποία θα κατοικούν για τα επόμενα 4 χρόνια», κατέληξε, σχολιάζοντας πως πρόκειται για μία πολύ καλή αρχή. 

Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος «Το Πανεπιστήμιο είναι ένας τελείως διαφορετικός χώρος από το Λύκειο» 

Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Σχολής ΔΠΘ, κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος συνεχάρη τους φοιτητές για την επιτυχία τους, για να κάνει στη συνέχεια μία συνοπτική αναδρομή στα 44 χρόνια λειτουργίας της σχολής. Ο ίδιος τους συμβούλευσε πάντοτε να κρατούν μία ισορροπία ανάμεσα στην μελέτη και την διασκέδαση, με τρόπο ώστε το ένα να μην λειτουργεί εις βάρος του άλλου.
 
Επισημαίνοντας τι πρέπει να προσέξουν, σημείωσε «πάντα τονίζω στα μαθήματα πως το Πανεπιστήμιο είναι ένας τελείως διαφορετικός χώρος από το Λύκειο. Όσον αφορά την προσέγγιση των γνωστικών αντικειμένων συνήθως συμβουλεύω να ξεχάσουν την αποστήθιση και να εξασκήσουν την κριτική τους σκέψη. Να μάθουν να σκέφτονται, να συγκρίνουν, να εκφράζουν την άποψή τους ελεύθερα χωρίς να διστάζουν, να βλέπουν τα πράγματα συνολικά». 

Γιώργος Κυμπαρίδης «Η Κομοτηνή αποδέχεται νέους ανθρώπους και τους αφομοιώνει» 

Είναι εξαιρετικά εύκολο να εγκλιματιστεί ένας πρωτοετής φοιτητής και ειδικά ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής Σχολής ΔΠΘ, καθησύχασε από πλευράς του ο δικηγόρος και πρώην πρόεδρος ΔΣ Ροδόπης, κρίνοντας πως η Κομοτηνή «έχει παιδεία και έμαθε πια πώς να αποδέχεται νέους ανθρώπους και πώς να τους αφομοιώνει».
 
Μέσα από την πολυετή εμπειρία του ο ίδιος έδωσε μία άλλη διάσταση στην αγορά εργασίας, ενώ αναφορικά με το Πανεπιστήμιο και την Νομική Σχολή είπε «οι καθηγητές είναι πάντα παρόντες. Αυτό επιτρέπει μία άμεση σχέση των φοιτητών με τους δασκάλους τους, έτσι ώστε να μπορέσουν να διευρύνουν τους ορίζοντές τους χωρίς να αποστερηθούν τη διασκέδαση και τις φιλίες».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.