Η «Χρυση Αυγη» ακολουθει και φαντασιωνεται τις εταιριες των ολιγαρχικων που με συνωμοτικες πρακτικες καραδοκουσαν να γκρεμισουν τη Δημοκρατια

Με αφορμή το ναζιστικό παραλήρημα του Μπαρμπαρούση

Οι ολιγαρχικοί στην Αθήνα δεν είχαν πάψει ποτέ να αντιπαθούν το δημοκρατικό πολίτευμα και να επιθυμούν την ανατροπή του.
 
Τις επιθυμίες τους βέβαια, δεν μπορούσαν να τις πραγματοποιήσουν σε περιστάσεις ομαλές, όταν τα πράγματα της πόλης πήγαιναν καλά, παρά μόνο σε περιστάσεις ανώμαλες και δύσκολες, όπως ο πόλεμος, ιδιαίτερα αν η πόλη τύχαινε να μην έχει επιτυχίες.
 
Δεν δίσταζαν τότε να κατηγορούν σαν υπαίτιο αυτών των αποτυχιών το δημοκρατικό πολίτευμα και να επιδιώκουν -κρυφά ή φανερά- μια αντισυνταγματική εκτροπή.
 
Για την προώθηση των σχεδίων τους, οι ολιγαρχικοί είχαν δημιουργήσει μερικές μικρές κλειστές συνωμοτικές οργανώσεις που τις ονόμαζαν εταιρίες και τα μέλη τους εταίρους και που είχαν σαν σκοπό τη δράση κατά της δημοκρατίας και την ανατροπή της.
 
Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν πως η μεγαλύτερη συμφορά σε μια πολιτεία είναι ο εμφύλιος πόλεμος, γιατί αυτός είναι ο βιαιότερος και προκαλεί τα μεγαλύτερα δεινά από οποιονδήποτε άλλο.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι, όταν ο λαός βρίσκεται κάτω από δύσκολες και πιεστικές καταστάσεις χωρίς να υπάρχουν ικανοί ηγέτες για να τον συμβουλέψουν, τότε έχει την τάση να παίρνει αποφάσεις εν θερμώ, νομίζοντας ότι θα τον ανακουφίσουν, διαπιστώνοντας σύντομα ότι η τυραννία δεν έχει πόρτα εξόδου.
 
Συνειρμικά: Οι τύραννοι βρυκολάκιασαν και πήραν σάρκα και οστά και χορεύουν το χορό των καταραμένων, γύρω από τους συφοριασμένους της «Χρυσής Αυγής», που μέσα τους λαγοκοιμάται ένα μικρό τέρας που τρέφεται από μίσος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.