Η χριστουγεννιατικη γιορτη στις Σαπες κερδισε τις εντυπωσεις

Μικροί και μεγάλοι αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και μπήκαν στο πνεύμα των εορτών

Η πιο πετυχημένη γιορτή στο «Χωριό του Αη Βασίλη» ήταν αυτή της Τετάρτης που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Μαρώνειας-Σαπών σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς των Σαπών.
 
Ο Άγιος Βασίλης στο σπιτάκι του μοίρασε φωτογραφήθηκε με όλα τα παιδάκια στα οποία μοίρασε όμορφα δώρα. Τα ξωτικά του διασκέδασαν μικρούς και μεγάλους με παιχνίδια, ζωγραφική προσώπου, ζογκλερικά κόλπα.
 

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Δήμαρχος Μαρώνειας Σαπών Γιάννης Σταυρίδης ο οποίος άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο και απεύθυνε χαρμόσυνες ευχές προς όλους ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους Συλλόγους και τους φορείς για τη συνεργασία και τη θεσμοθέτηση της γιορτής. Ο Δήμαρχος υπενθύμισε και τη μέρα αλληλεγγύης, την 5η Γενάρη καλώντας τους δημότες να ανταποκριθούν για εκείνους που βρίσκονται σε ανάγκη.
Η Φιλαρμονική του Δήμου έπαιξε εορταστικές μελωδίες ενώ οι Σύλλογοι έψαλλαν τα θρακιώτικα και τα ποντιακά κάλαντα.
 

Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση κερνώντας παραδοσιακά εδέσματα και ζεστό κρασί ήταν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ποντίων Σαπών «Τα Κασσιτερά», ο Σύλλογος Γυναικών Σαπών, ο Σύλλογος Αρσακείου «το Θμύκιο», ο Σύλλογος Γυναικών του μόνιμου οικισμού ποντίων ομογενών για πρώτη φορά και φυσικά η Ένωση Επαγγελματιών Σαπών.
 

Στο χώρο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αιδεσιμότατος πατέρας Νεκτάριος, ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής του Δήμου και έχων την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης Ηλίας Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του ΔΣ Ματθαίος Μπαξεβάνης, ο Πρόεδρος της ΚΕΜΑΣ Χαράλαμπος Τσάτσας , ο τέως Αντιδήμαρχος Αλή Μεχμέτ, ο Πρόεδρος της ΔΚ Σαπών Νίκος Κοκκίνης και πολύς κόσμος που αψήφησε το τσουχτερό κρύο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.