Η χριστουγεννιατικη εκδηλωση της Ιερας Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πατερικά κείμενα, από την θεατρική ομάδα της Μητρόπολης και την συμμετοχή του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής

Την Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή της με τίτλο «Εν Ευφροσύνη Ανυμνήσατε Λαοί» πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης, 21 Δεκεμβρίου στην Λέσχη Κομοτηναίων η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την χορωδία του Γραφείου Εξωτερικής και Εσωτερικής Ιεραποστολής, αναγνώστηκαν και επίκαιρα πατερικά κείμενα από τα μέλη της θεατρικής ομάδας της Μητροπόλεως μας, ενώ το σύνολο της εκδήλωσης πλαισίωσαν μουσικά τα μέλη του Θρακικού Ωδείου Κομοτηνής. Ανεγνώσθη επίσης η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής με το μήνυμα της εορτής, καθώς και αποσπάσματα της Ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής προ της Χριστού Γεννήσεως. 

Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής «Ο Χριστός γεννάται για να φέρει στον κόσμο την ελπίδα» 

«Παραμονές των Χριστουγέννων, η Μητρόπολη και όλοι οι άνθρωποι ετοιμαζόμαστε για να δεχθούμε το μεγάλο μήνυμα της γεννήσεως του Χριστού. Έτσι η Μητρόπολή μας με αυτή την εκδήλωση προσπαθεί να μεταφέρει με έναν απλό τρόπο, μέσα από την παράδοσή μας και τον λόγο των Πατέρων της εκκλησίας, το  μήνυμα ότι ο Χριστός γεννάται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων επισημαίνοντας πως «ο Χριστός γεννάται για να φέρει στον κόσμο την ελπίδα ότι ακόμη και αν το κακό φαινομενικά κυριεύει, Εκείνος έρχεται με αποτέλεσμα να διαλύσει το σκότος και να χαρίσει την ζωή στους ανθρώπους».
 
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε το σύνολο των παρευρισκομένων, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης, πλήθος Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπου των στρατιωτικών αρχών καθώς και του Αστυνομικού Διευθυντή, ευχόμενος καλά Χριστούγεννα και ευλογημένη η νέα χρονιά για όλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.