Η χαρα του παιχνιδιου ενωνει!

Επετειακές εκδηλώσεις 35 χρόνων λειτουργίας του ΤΕΦΑΑ - Το πρώτο Φεστιβάλ παιχνιδιών χωρίς σύνορα, πραγματοποιήθηκε στο ΤΕΦΑΑ

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων των 35 χρόνων του ΤΕΦΑΑ, το τμήμα την Τετάρτη και την Πέμπτη, στις αθλητικές του εγκαταστάσεις, διοργάνωσε ημέρες άθλησης 2019, το πρώτο Φεστιβάλ παιχνιδιών χωρίς σύνορα η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος BeActive και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το συντονιστή Εκπαιδευτικού έργου του ΠΕΚΕΣ ΑΜΘ, την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής και του ΤΕΦΑΑ.
 

Σε αυτή τη διοργάνωση, σημείωσε ο Καθηγητής του Τμήματος κ. Βαγγέλης Αλμπανίδης, συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες της 5ης τάξης Δημοτικού Σχολείου από 21 σχολεία, καθώς και το ειδικό σχολείο του Δήμου Κομοτηνής.
 
Το πρόγραμμα περιλάμβανε τέσσερα παιχνίδια συνεργασίας, δύο παιχνίδια ενσυναίσθησης ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δύο αθλοπαιδιές με τροποποιημένους κανονισμούς, καθώς επίσης και χορό.
 

«Το πρόγραμμα έχει σαν σκοπό να φέρει κοντά μαθητές και μαθήτριες των δημόσιων και μειονοτικών σχολείων, να δώσει την ευκαιρία της γνωριμίας, της χαράς και του παιχνιδιού σε παιδιά που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, κουλτούρες, θρησκείες, δίνοντας τους μια ευκαιρία συνύπαρξης και γνωριμίας» ανέφερε ο κ. Αλμπανίδης.
 

Άλλωστε στόχος τους είναι το φεστιβάλ αυτό να αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη ανάλογων πρωτοβουλιών, ανάμεσα στα δημόσια και μειονοτικά σχολεία, χρησιμοποιώντας ως μέσο πάντα το συνεργατικό παιχνίδι, που δεν θα έχει σαν σκοπό να αναδείξει νικητές και ηττημένους, αλλά να φέρει κοντά τα παιδιά, να γνωρίσει και να προωθήσει το κλίμα αλληλοσεβασμού και αλληλοκατανόησης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.