Η ασκηση, «ασπιδα» για τους διαβητικους

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν εκτενώς και με ακρίβεια για το ρόλο της άσκησης στην πρόληψη και την καταπολέμηση του διαβήτη, έδωσε στα μέλη του και σε άλλους πολίτες της περιοχής ο Σύλλογος Διαβητικών Ροδόπης «Γλυκός Κοσμος». Σε σχετική εκδήλωση, που διοργανώθηκε την Κυριακή στο Πολυλειτουργικό Κέντρο, ο Καθηγητής Εργοφυσιολογίας στο ΤΕΦΑΑ, κ. Σάββας Τοκμακίδης, και η Καρδιολόγος, κ. Σοφία Τερζή, μίλησαν στους παρισταμένους για το ρόλο της άσκησης, τόσο απέναντι στην ασθένεια του διαβήτη, όπως επίσης σε ασθένειες, που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως ο Σύλλογος «Γλυκός Κόσμος», σε συνεργασία με τον κ. Τοκμακίδη, θα δώσει την ευκαιρία σε μέλη του, μέσα από σύσταση και λειτουργία τμημάτων άσκησης, να αποκτήσουν μια πιο ουσιαστική και επιστημονικά ασφαλή επαφή με το αντικείμενο.

Δωρεάν μετρήσεις διαβήτη στις 17 Νοεμβρίου

Για το επόμενο διάστημα, πάντως, ο Σύλλογος προγραμματίζει παρόμοιου τύπου ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενώ στις 17 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τον διαβήτη, που είναι τρεις μέρες πριν, θα πραγματοποιούνται δωρεάν μετρήσεις στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή κινητοποίηση των ΑμεΑ

Στο περιθώριο της προχθεσινής εκδήλωσης, η πρόεδρος του Συλλόγου «Γλυκός Κόσμος», κ. Σοφία Φαναρά, απηύθυνε κάλεσμα προς τους διαβητικούς της περιοχής να δώσουν το «παρών» στη σημερινή κινητοποίηση των ατόμων με αναπηρία, έξω από το ΚΕΠΑ Κομοτηνής.

Ενημέρωση για το συνεργατισμό και τις πρωτοβουλίες της Φιλαδελφίας

Τέλος, στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Συντονιστής της Φιλαδελφίας, κ. Μανώλης Κιουτσούκης, που ενημέρωσε τα μέλη του Συλλόγου για το συνεργατισμό και για τις πρωτοβουλίες, που προωθούνται στην περιοχή μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.