Η αρχαια Μαρωνεια και οι μαθητες του Μαστανλη!

Το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας επισκέφτηκε χθες η Δ’ τάξη του μειονοτικού δημοτικού σχολείου του Μάστανλη, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.
 

Οι μικροί μαθητές αντιμετώπισαν με ενθουσιασμό την σύντομη αυτή εκπαιδευτική τους εκδρομή, η οποία ξεκίνησε με έναν μικρό περίπατο στους ελαιώνες της περιοχής.  Στη συνέχεια τους υποδέχτηκε στο χώρο του θεάτρου η αρχαιολόγος – μουσειολόγος κ. Νάγια Δαλακούρα, η οποία μίλησε στα παιδιά για το σπουδαίο αυτό μνημείο της περιοχής μας και την ιστορία του. Μετά την παρουσίαση, τα παιδιά έγινα για λίγο ηθοποιοί, αυτοσχεδιάζοντας στην ορχήστρα του θεάτρου, με πολύ συνδυάζοντας την γνώση με την διασκέδαση, ενώ αμέσως μετά αναχώρησαν για το χωριό της Μαρώνειας. Εκεί, αφού «ξεσήκωσαν» όπως αναφέρει και η συνοδός δασκαλά τους κ. Μαρία Δήμου, η οποία μοιράστηκε μαζί μας τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδρομής,  τάϊσαν τα σκυλάκια της πλατείας, επισκέφτηκαν το ιστορικό αρχοντικό Ταβανιώτη, περιηγήθηκαν στους χώρους του και στη συνέχεια ξεκίνησαν τη δημιουργία.


 
Συγκεκριμένα κάθισαν,  στην αυλή του αρχοντικού και ζωγράφισαν τη μάσκα αρχαίου θεάτρου που τους έδωσε η κ.Δαλακούρα κατά την ξενάγηση στο αρχαίο θέατρο και φωτογραφήθηκαν φορώντας την.
 
Αμέσως μετά αναχώρησαν για την Κομοτηνή έχοντας ωστόσο στις «αποσκευές» τους, την εμπειρία μίας σύντομης μεν, ουσιαστικής ως προς τα όσα κέρδισαν, εκδρομής που μπόρεσε και συνδύασε άψογα τη διαδραστική γνώση, τη βόλτα και την ψυχαγωγία, αυτά δηλαδή που ζητά κάθε παιδί αυτής της ηλικίας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.