Η ανταπαντηση του Ιλχαν Αχμετ σε ολα δηλωσε η Σια Αναγνωστοπουλου για τις μετεγγραφες φοιτητων της μειονοτητας

«Η κυβέρνηση θεωρεί την εισαγωγή των φοιτητών της μειονότητας στα πανεπιστήμια, όχι ως μέτρο θετικής διάκρισης, αλλά ως μια υπέρμετρη και εξαιρετικά προνομιούχα παροχή»

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο βουλευτής Ροδόπης του «Ποταμιού» κ. Ιλχάν Αχμέτ με αφορμή την απάντηση που έλαβε από την αν. υπουργό Παιδείας κ. Σία Αναγνωστοπούλου σχετικά με τον αποκλεισμό των φοιτητών της μειονότητας που φοιτούν στα πανεπιστήμια της χώρας από τη διαδικασία των μετεγγραφών.
 
«Μου προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας μιας αριστερής, σύμφωνα τα λεγόμενα της, κυβέρνησης, θεωρεί ως μη διάκριση την εξαίρεση των μειονοτικών φοιτητών της Θράκης από τον θεσμό των μετεγγραφών στα ελληνικά πανεπιστήμια, διότι κρίνει ότι η κατ’ εξαίρεση εισαγωγή με ποσόστωση αυτής της κατηγορίας μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποτελεί «μέγιστη παροχή»! σημειώνει ο βουλευτής σε δήλωση του και συνεχίζει «αγνοεί,  έτσι, παντελώς η κ. Υπουργός, την έννοια της «θετικής διάκρισης», απευθυνόμενη επί της ουσίας προς την Μειονότητα με απαράδεκτο τρόπο, σε στυλ «σας δίνω μια θετική διάκριση, ζητάτε και τα ρέστα»;»                                                 

«Η κ. Υπουργός, δεν δίνει την παραμικρή ελπίδα ότι θα αντικαταστήσει την ρύθμιση αυτή»

Κατά την εκτίμηση του κ. Ιλχάν, το Υπουργείο θεωρεί εντελώς νόμιμη την Υπουργική Απόφαση, διότι πιστεύει μεταξύ άλλων ότι εκπληρώνει την ύπαρξη της ρύθμισης. Αγνοεί όμως με αυτόν τρόπο προκλητικά το σκέλος των οικονομικών προϋποθέσεων και κριτηρίων του νόμου, σε μια εποχή που τα οικονομικά προβλήματα είναι τεράστια για χιλιάδες οικογένειες, ανοίγοντας τεράστιο χάσμα άνισης αντιμετώπισης όμοιων καταστάσεων για Έλληνες πολίτες μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία. 
 
«Η κ. Υπουργός, δεν δίνει την παραμικρή ελπίδα ότι θα αντικαταστήσει την ρύθμιση αυτή, εντάσσοντας την απλώς στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που πρόκειται να γίνουν στις μετεγγραφές.
 
Με λίγα λόγια η κυβέρνηση θεωρεί την εισαγωγή των φοιτητών στα πανεπιστήμια, όχι ως μέτρο θετικής διάκρισης, αλλά ως μια υπέρμετρη και εξαιρετικά προνομιούχα παροχή, ενστερνιζόμενη αντιλήψεις επικίνδυνες και σε κάθε περίπτωση απαράδεκτες για τον προοδευτικό κόσμο της χώρας» τόνισε κλείνοντας ο κ. Ιλχάν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.