Η Αννα Κορακακη «σημαδεψε» το χρυσο και εγραψε ιστορια!

Η νεαρή χρυσή Ολυμπιονίκης κέρδισε την Γερμανίδα αντίπαλό της Μόνικα Καρς με 8-6

Ιστορία έγραψε στο Ρίο η 20χρονη Άννα Κορακή, που μετά από έναν τελικό θρίλερ αναδείχτηκε δεινότερη σκοπεύτρια της Γερμανίδας αντιπάλου της και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον αεροβόλο πιστόλι 25μ –το δεύτερο Ολυμπιακό της μετάλλιο στο Ρίο!

Με δάκρυα στα μάτια, η 20χρονη από τη Δράμα παρέλαβε το χρυσό μετάλλιό της και άκουσε συγκινημένη τον εθνικό ύμνο της χώρας μας.
Η νεαρή χρυσή Ολυμπιονίκης κέρδισε την Γερμανίδα αντίπαλό της Μόνικα Καρς με 8-6.

Η σκοπεύτρια χάρισε στην Ελλάδα την πιο απρόσμενη επιτυχία της Ελλάδας τα τελευταία 24 χρόνια και την έκανε να πανηγυρίσει όπως ακριβώς και όταν οι Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου έγιναν οι αναπάντεχοι πρωταγωνιστές των Ολυμπιακών Αγώνων της Βαρκελώνης το 1992.

Οι εύστοχες βολές της Άννας της έδωσαν και μια θέση στα βιβλία της ιστορίας, καθώς έγινε η πρώτη αθλήτρια μετά από 104 χρόνια που κατακτά δύο μετάλλια στην ίδια διοργάνωση.

Παράλληλα, είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας μετά από δώδεκα χρόνια, αφού τόσο στο Πεκίνο (2008) όσο και στο Λονδίνο (2012) η χώρα μας είχε περιοριστεί σε ασημένια και χάλκινα.

Το ασημένιο μετάλλιο του Ρίο κατέκτησε η Ελβετή Χάιντι Γκέρμπερ που νίκησε 8-4 την Κινέζα Ζανγκ στην αναμέτρηση για την 3η θέση.
6-0, 6-6 και χρυσό

Ο τελικός στο πιστόλι 25μ. ήταν πραγματικά συγκλονιστικός. Η Άννα Κορακάκη κυριάρχησε της Μόνικα Χαρς στα τρία πρώτα σετ, και πήρε προβάδισμα 6-0 στο σκορ.

Χρειαζόταν μόλις έναν βαθμό, δηλαδή μια ισοπαλία σε ένα σετ, για να φθάσει στους επτά βαθμούς και να φορέσει το χρυσό μετάλλιο.Η  Γερμανίδα, όμως, δεν τα παράτησε, επικράτησε στα τρία επόμενα σετ, ισοφαρίζοντας 6-6 στο σκορ.

Το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο θα κρινόταν – αν δεν υπήρχε ισοπαλία- στο 7ο σετ.
Εκεί η Άννα Κορακάκη, με απίστευτη ψυχραιμία μετά από την ανατροπή επικράτησε στο σερτ και με συνολικό σκορ 8-6, έγινε Ολυμπιονίκης.
 
Η τελική κατάταξη:
1. Αννα Κορακάκη (ΕΛΛΑΔΑ)
2. Μόνικα Καρς (Γερμανία)
3. Χάιντι Γκέρμπερ (Ελβετία)
4. Τζινγτζινγκ Ζανγκ (Κίνα)
5. Εκατερίνα Κορσούνοβα (Ρωσία)
6. Νίνο Σαλουκβάτζε (Γεωργία)
7. Σουκ Γιονγκ Τζο (Βόρεια Κορέα)
8. Αντοανέτα Μπονέβα (Βουλγαρία)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.