Η αναταξη της Κιρκης περνα απο τους ανθρωπους της
Ήρθαν κοντά οι κάτοικοι της Κομοτηνής με προγονική καταγωγή από την Κίρκη
Να ενωθούν όλοι όσοι έχουν προγονική καταγωγή από την Κίρκη Έβρου, για να βοηθήσουν στην ανάταξη του χωριού τους μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου, που έκαψε 23 σπίτια, αλλά και στην συνέχεια της ύπαρξής του στο χρόνο θέλει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης, που το πρωί της Κυριακής 2 Ιουνίου συγκέντρωσε τους κατοίκους της Κομοτηνής με προγονική καταγωγή από τον οικισμό στο αναψυκτήριο του Άλσους της Αγίας Παρασκευής, με σκοπό μια επανασύνδεση με τις ρίζες.
«Γίνεται μια προσπάθεια να ξανασμίξουν αυτοί που κατοικούν στην Κομοτηνή και έχουν προγονική καταγωγή από την Κίρκη» σημείωσε η κ. Βασιλική Παντελίδου, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κίρκης, οι οποίοι, όπως αποδείχτηκε και από την προσέλευση, είναι πολλοί, και όπως τόνισε έχουν αξιόλογη παρουσία στην κοινωνία της πόλης, και για τους οποίους είναι υπερήφανοι.

Σε φθίνουσα πορεία η Κίρκη
Τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου θεωρούν πως για να κρατηθεί ένας οικισμός ζωντανός, πρέπει να ενεργοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του, σε μια εποχή που το δημογραφικό πρόβλημα είναι εξαιρετικά έντονο, αλλά και ιδιαίτερα μετά την μεγάλη καταστροφή που έπληξε τον οικισμό. Για αυτό και χρειάζεται όλοι όσοι κατάγονται από αυτόν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βοηθήσουν σε αυτή τη δύσκολη στιγμή όπου και αν βρίσκονται στη χώρα, γιατί στόχος είναι η ενδυνάμωση του Συλλόγου με νέα μέλη και η αναζωογόνηση της Κίρκης.
Αυτή τη στιγμή εκεί κατοικούν μόνιμα περίπου 50 κάτοικοι, οι περισσότεροι προχωρημένης ηλικίας, και ενώ το καλοκαίρι ο οικισμός διπλασιάζει τους κατοίκους του, η φωτιά προξένησε μια πολύ μεγάλη καταστροφή, ρίχνοντας το ηθικό των κατοίκων, πέρα από τα 23 σπίτια που κάηκαν, για τα οποία γίνεται σημαντική προσπάθεια και από το σύλλογο για την αποκατάστασή τους.

Πρέπει να αναδειχθεί ο οικισμός
Τα σπίτια βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, πριν την καταστροφή, τόνισε, τα οποία κατοικούνταν είτε προσωρινά είτε μόνιμα, και προσπαθούν να βρουν συμμάχους τόσο για το ζήτημα αυτό, αλλά ακόμα περισσότερο, για να διασφαλίσουν το μέλλον της Κίρκης.
«Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κίρκης θα πρέπει να αναδείξει και την ιστορία και τον πολιτισμό του χωριού, που είναι σημαντικός και άγνωστος στο ευρύ κοινό» επισήμανε, μιας και η Κίρκη βρίσκεται σε ένα νευραλγικό σημείο-σταυροδρόμι, έχοντας να επιδείξει μνημεία της αρχαίας, βυζαντινής και νεότερης ιστορίας.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
