Η ανακοινωση της «Εγνατια Οδος ΑΕ» για την διακοπη κυκλοφοριας στο υψος της Ρεντινας

Τι αναφέρει

Σοβαρά προβλήματα και διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο ύψος της Ρεντίνας επί της Εγνατίας Οδού στο ρεύμα από Αλεξανδρούπολη προς Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Παρασκευής, εξαιτίας των υδάτων και των φερτών υλικών, προκάλεσε η κακοκαιρία «Μπάλλος».

Για το θέμα που προέκυψε εξέδωσε ανακοίνωση η εταιρεία «Εγνατία Οδός» η οποία αναφέρει τα εξής:

Η ανακοίνωση της Εγνατίας Οδού

Το απόγευμα της Παρασκευής 16/10/21 και ενώ η κακοκαιρία «Μπάλλος» ήταν σε πλήρη εξέλιξη, διεκόπη η κυκλοφορία στο 378χλμ της Εγνατίας οδού, λόγω εισροής μεγάλου όγκου υδάτων και λάσπης στο οδόστρωμα κατά μήκος της οδού. Το συμβάν παρατηρήθηκε από την απόφραξη παρακείμενου ρέματος (που προκλήθηκε από φερτά υλικά και κορμούς δέντρων) και παρά το γεγονός ότι τα τεχνικά του αυτοκινητοδρόμου ήταν καθαρά και σε πλήρη λειτουργία !! Το αποτέλεσμα ήταν ο υδάτινος όγκος να υπερχειλίσει την φυσική κοίτη του ρέματος και να κινηθεί ανεξέλεγκτα μέσω της παράπλευρης οδού προς τον αυτοκινητόδρομο.

Παρά το γεγονός ότι το συμβάν εξελίχθηκε κυρίως κατά τις βραδινές ώρες, οι υπηρεσίες της Εγνατία Οδός Α.Ε. και του Αναδόχου συντήρησης, αντιμετώπισαν άμεσα το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να αποκατασταθεί η κυκλοφορία προς Καβάλα ήδη από τις πρώτες νυχτερινές ώρες, ενώ αντίστοιχα η κυκλοφορία προς Θεσσαλονίκη αποκαταστάθηκε επίσης το πρωί της επόμενης ημέρας. Παράλληλα ανεστάλη η συλλογή διοδίων στο σταθμό διοδίων Ασπροβάλτας ενώ διαρκούσε ο καθαρισμός της οδού.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.