Η Αλεξανδρουπολιτισσα Καιτη Τσακιρη ελαβε το 2ο Βραβειο του 17ου Παγκοσμιου Λογοτεχνικου Διαγωνισμου

Ο Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ» τίμησε την Καίτη Τσακίρη – Καραμιχάλη και την Άννα Δημάκη

Ο Σύλλογος «ΕΛΛΗΝΟΜΟΥΣΕΙΟΝ ΑΙΝΟΥ» που ιδρύθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1976 – υιοθετώντας την επωνυμία αυτή σε ανάμνηση της Σχολής Μέσης Εκπαίδευσης της Αίνου – τίμησε δύο αξιόλογες γυναίκες, την κ. Καίτη Τσακίρη – Καραμιχάλη και την εικαστικό κ. Άννα Δημάκη που τιμούν και προβάλουν την ιστορία και τους ήρωες της Αίνου μέσω των δράσεων τους.

Η κ. Καραμιχάλη – Τσακίρη έλαβε το 2ο Βραβείο του 17ου Παγκόσμιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού με το μονόγραμμα «Δόμνα Βισβίζη – η Πρωτοκαπετάνισσα» και ψευδώνυμο: «Κυρά Δομνίτσα».

Η εικαστικός κ. Δημάκη δημιούργησε μία συλλογή 10 ελαιογραφιών με τίτλο «Η θρακιώτισσα καπετάνισσα Δόμνα Βισβίζη» στα πλαίσια των 200 ετών της Εθνικής Παλιγγενεσίας 1821-2021.

«Πολλά συγχαρητήρια και στις δύο κυρίες και ειδικότερα στην κ. Καραμιχάλη – Τσακίρη για τη σημαντική βράβευση και διάκριση και μάλιστα σε έναν παγκόσμιο διαγωνισμό.

Η έκθεση επρόκειτο να λάβει χώρα στο Νομαρχείο της Αλεξανδρούπολης αλλά λόγω COVID 19 αναβλήθηκε όμως προβλήθηκε στις 1η Αυγούστου 2021 κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει η δυνατότητα να προβληθεί η έκθεση αυτή σε λίγους μήνες και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς για να μπορέσουν να την δουν και οι νεαροί μαθητές» αναφέρει ο σύλλογος σε σχετική του ανακοίνωση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.