H εξωτερικη ιεραποστολη της Μητροπολης Μαρωνειας και Κομοτηνης

Εκκλησία στη Μαδαγασκάρη προσπαθεί να αναστηλώσει η Μητρόπολη

Εκδήλωση με θέμα «Εκκλησία χωρίς Ιεραποστολή» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Μαρτίου, στην αίθουσα της Εστίας της Χριστιανικής Ένωσης Κομοτηνής, όπου στεγάζεται το Γραφείο Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής.
 
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Δέσποινα Καλογεράκη, Θεολόγος στο Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο της Κομοτηνής και Διδάκτωρ Θεολογίας, η οποία αναφέρθηκε στο έργο της εξωτερικής ιεραποστολής σε όλον τον κόσμο και ειδικότερα της Ορθόδοξης Εξωτερικής Αποστολής. 

Δέσποινα Καλογεράκη «Η εξωτερική Ιεραποστολή είναι μέσα στη ζωή της εκκλησίας» 

Η κ. Καλογεράκη  εξήγησε την έννοια της ιεραποστολής, τι θέση έχει στην ζωή της εκκλησίας και εστίασε στην Ιεραποστολή στην Μαδαγασκάρη. «Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η εξωτερική ιεραποστολή είναι μέσα στη ζωή της εκκλησίας, όπως επίσης ότι ο καθένας από το πόστο του, ακόμα και με την ελάχιστη βοήθεια, μπορεί να βοηθήσει στο έργο αυτό» τόνισε η ίδια, για να υπογραμμίσει πως η βοήθεια αυτή δεν είναι υλική, «αλλά μπορεί ο κάθε ένας να προσφέρει εθελοντικά τις γνώσεις του, γεγονός μάλιστα που είναι ιδιαίτερα όμορφο όταν γίνεται στο όνομα της πίστης στο Θεό».
 

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» αρκετοί πιστοί, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος αναφέρθηκε στο γενικότερο έργο της Ιεραποστολής, αλλά και στην πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής για την αναστήλωση μίας παλιάς εκκλησίας στην Μαδαγασκάρη.
 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης γνωστοποίησε εκ νέου το ενδιαφέρον της Μητρόπολης για την αναστήλωση της εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας που βρίσκεται στο νησί, για να τονίσει πως σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει η διαδικασία συγκέντρωσης του απαιτούμενου ποσού για τις εργασίες.
 
Μετά το τέλος της ομιλίας, τραγούδησε η χορωδία του Γραφείου Εσωτερικής και Εξωτερικής Ιεραποστολής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.