Γυναικες που εργαζονται και ερευνουν στην περιοχη θριαμβευσαν στον 2ο κυκλος της δρασης #Her_Research 2023 του ΣΕΓΕ

Αρχοντία Μαχαιρίδου, Μελίνα Σαββίδου και Άννα Τουμπουλίδου αναδείχθηκαν νικήτριες σε δύο κατηγορίες

Μέσα σε κλίμα γιορτής ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research 2023, με την ανακοίνωση των νικητριών στη λαμπερή Τελετή Βράβευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023, εντός του Εκθεσιακού Χώρου της ΔΕΘ-HELEXPO, στο Περίπτερο 13 – Stage 2 στα πλαίσια της έκθεσης καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και τεχνολογίας BEYOND.  

Η πρωτοβουλία #Her_Research του Σ.Ε.Γ.Ε., που έγινε θεσμός, επιβράβευσε τις καινοτόμες και εξαιρετικές προτάσεις των γυναικών ερευνητριών, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συνεισφορά τους στον τομέα της επιστήμης. 

Μετά την αξιολόγηση των προτάσεων που παρουσιάστηκαν από τις γυναίκες ερευνήτριες στη 10-μελή Ακαδημαϊκή Επιστημονική Επιτροπή κατά την διάρκεια του διήμερου Bootcamp, της δράσης #Her_Research το Φεβρουάριο, αναδείχθηκαν οι επικρατέστερες προτάσεις. 

Νικήτριες στην κατηγορία Leading Innovator of the Year, με έπαθλο τη δωρεάν υποστήριξη στη συγγραφή ερευνητικών προτάσεων για το Horizon Europe ή το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα, από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν:  

  • Η κ. Μαχαιρίδου Αρχοντία, από το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής.
  • Η ερευνητική ομάδα iDNA Genomics, (Ιδιωτική Εταιρία) εκ μέρους της οποίας παρέλαβαν το βραβείο η κα. Σαλάτα Έφη και η κα. Μαραγκού Φωτεινή.
  • Η κ. Σαββίδου Μελίνα, από το Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής – Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός – ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Νικήτριες στην κατηγορία Innovator of the Year, με έπαθλο ένα πλήρες εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό πακέτο από εξειδικευμένη Ομάδα Τεχνικών Συμβούλων, ανακηρύχθηκαν οι κυρίες : 

  • Πρωτοπαπά Μαρία, από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών.
  • Ντέμκα Αικατερίνη, από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
  • Χελιώτη Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Πατρών.
  • Λίτινα Αναστασία, από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 
  • Τουμπαλίδου Άννα, από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Ο 2ος κύκλος της δράσης #Her_Research πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Betsson Foundation.

Οι παρουσίες

Με την παρουσία τους τιμήσαν την Τελετή και απέμειναν βραβεία  ο  Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας τουΥπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Πρόεδρος Δ.Σ. ELEVATE GREECE Α.Ε., κ. Αθανάσιος Κυριαζής, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Elevate Greece, κα Έλλη Διακαναστάση, η  Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, κα. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού, κα Μαρία Καραγιάννη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος για θέματα Καινοτομίας κος. Τζόλλας Νικόλαος, ο  Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Εθνικής Τράπεζας Δρ. Σπύρος Αρσένης, και η Διευθύντρια του Τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στην Bayer Ελλάς, κα. Σόνια Μουσαβερέ.

Από πλευράς του μεγάλου μας χορηγού Betsson Foundation, βραβείο απένειμε o κος Θάνος Μαρίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Betsson.

Μετά την απονομή των βραβείων στις νικήτριες ακολούθησε networking event όπου τέθηκαν και τα πρώτα θεμέλια για το 3ο κύκλο της δράσης #Her_Research. 

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλες τις γυναίκες ερευνήτριες που συμμετείχαν στη δράση τόσο για τη συμμετοχή τους αλλά κυρίως για την προσφορά τους στον τομέα της έρευνας και της επιστήμης. 

Ο δεύτερος κύκλος της δράσης #Her_Research  τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, και του Ιόνιου Πανεπιστημίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.