Γραμμα στη γη… απο τα παιδια της Κομοτηνης

Τη σημασία της φροντίδας και της προστασίας του πλανήτη γνώρισαν στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Πόσο σημαντικό είναι να φροντίζουμε και να προστατεύουμε τον πλανήτη μας γνώρισαν τα παιδιά που βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου 12 Μαρτίου στην βιβλιοδράση που διοργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής με θέμα το περιβάλλον και τίτλο «Γράμμα στη γη…».

Η δράση βασίστηκε στο βιβλίο «Αγαπητή γη» της Isabel Otter, με την υπεύθυνή των παιδικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στη βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της συνεργασίας με την ΚΟΙΝΣΕΠ Κομοτηνής Εν Δράσει κ. Νικολέττα Παρμάκη, να βοηθά τα παιδιά να μάθουν για τη σπουδαιότητα της Γης και για την ανάγκη προστασίας της από όλους.

Η δράση αυτή, που θα επαναληφθεί ακόμα τρεις φορές τα επόμενα Σάββατα, θα βοηθήσει τα παιδιά να μάθουν για την γη και πως μεγαλώνοντας θα πρέπει να προστατέψουμε τον πλανήτη, κάτι πολύ σημαντικό λαμβάνοντας υπόψη και την κλιματική κρίση.

Αρχικά η κ. Παρμάκη διάβασε το βιβλίο στα παιδιά, και στη συνέχεια υπήρξαν κάποιες ερωτήσεις και στη συνέχεια έγραψαν ένα γράμμα στη Γη, καταθέτοντας ιδέες για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να σώσουν τη γη.

Στο τέλος έπαιξαν ένα παιχνίδι με κάρτες, μέσα από το βιβλίο, κλείνοντας τη δράση.

Το ενδιαφέρον για την δράση ήταν πολύ μεγάλο, με γονείς να εγγράφουν τα παιδιά τους σε όλες τις διαθέσιμες ημερομηνίες για τη δράση.

Η κ. Παρμάκη τόνισε πως αυτή η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνουν μετά την χαλάρωση των μέτρων. Η ίδια διαβεβαίωσε πως ανάλογες δράσεις θα γίνονται ακόμα περισσότερες όσο βελτιώνεται ο καιρός και μπορούν να γίνουν δράσεις και στο προαύλιο της Τσανάκλειου, όπως έγιναν και πέρυσι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.