GoFIT: Νεο πρωτοποριακο προγραμμα απο το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ.

Στοχεύει να προσφέρει άσκηση αναπτύσσοντας…. τον τουρισμό!

Οι μυοσκελετικές παθήσεις φαίνεται να αποτελούν μία από τις πρώτες αιτίες επιβάρυνσης του πληθυσμού των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο πληθυσμός της Ευρώπης γηράσκει και επί το πλείστων υιοθετεί έναν καθιστικό τρόπο ζωής. Οι διακοπές δίνουν το έναυσμα στον καθένα από εμάς να εγκαταλείψει προσωρινά την καθημερινότητά του και να υιοθετήσει νέες συνήθειες, νέους τρόπους σκέψης, τους οποίους μπορεί στην πορεία να εντάξει στην καθημερινή του ζωή.
 
Το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ., σε συνεργασία με εταίρους από την Ελλάδα  (TEI Αθήνας&ALBA) και το εξωτερικό (STANNAHOSPITALGERMANY, UNIVERSITY OF SUFFOLK UK, European University Cyprus, Høyskolen Kristiania NORWAY), ειδικούς σε θέματα άσκησης, υγείας και τουρισμού, για μία ακόμη φορά πρωτοτυπεί προτείνοντας σε επαγγελματίες της άσκησης και του τουρισμού το πρόγραμμα Go FIT.
 
Το GoFIT αναπτύσσει ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μια διαδικτυακή πλατφόρμα και μια εφαρμογή πολυμέσων, με διεπιστημονική προσέγγιση, επιδιώκοντας την καλλιέργεια υψηλής ποιότητας δεξιοτήτων και ικανοτήτων σε επαγγελματίες της άσκησης και υγείας. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να σχεδιάζουν κατάλληλα προγράμματα άσκησης για τουρίστες, ενώ παράλληλα θα τους βοηθούν να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής στην καθημερινότητά τους.
 
Ουσιαστικοί στόχοι του Προγράμματος είναι η καθοδήγηση των γυμναστών για τη βελτίωση της υγείας των εμπλεκομένων τουριστών αλλά και η διάθεση μίας ακόμη υπηρεσίας στους επαγγελματίες του τουρισμού με στόχο την ικανοποίηση, τη διατήρηση και επαναληψιμότητα των πελατών τους, δίνοντας τους την ευκαιρία να υιοθετήσουν ένα νέο και υγιεινό τρόπο ζωής ενώ κάνουν διακοπές!
 
Η εκπαίδευση των επαγγελματιών της άσκησης και η από μεριάς τους ποιοτική παροχή υπηρεσιών, θα συμβάλει στη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, σε όλους τους εναλλακτικούς προορισμούς!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.