Γνωριζουν τη Θρακη οι μαθητες του Λανιτειου Γυμνασιου Λεμεσου

24 χρόνια μετά την αδερφοποίησή τους με το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής, οι δεσμοί των δύο σχολείων παραμένουν δυνατοί και σταθεροί

Στην Κομοτηνή βρίσκονται αυτές τις μέρες μαθητές του Λανίτειου Γυμνασίου Λεμεσού, πραγματοποιώντας επίσκεψη στην Κομοτηνή και όλη τη Θράκη φιλοξενούμενοι από το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής.
 
Όπως είναι γνωστό,  το 2ο Γυμνάσιο Κομοτηνής και το Λανίτειο Γυμνάσιο έχουν διαχρονικούς δεσμούς φιλίας, οι οποίοι ξεκίνησαν με την αδερφοποίησή τους το 1994.
 
Από τότε οι δεσμοί παραμένουν δυνατοί, με παιδιά των σχολείων να ανταλλάσσουν συχνά επισκέψεις που προάγουν εκπαιδευτικούς, εθνικούς, κοινωνικούς και ψυχαγωγικούς στόχους.
 

Έτσι μία χρονιά μαθητές από την Ελλάδα επισκέπτονται την Κύπρο, και την επόμενη μαθητές από την Κύπρο επισκέπτονται την Ελλάδα.
 
Φέτος ήταν η σειρά του Λανίτειου να επισκεφτεί την περιοχή μας, με τα παιδιά να διαμένουν σε σπίτια μαθητών του Γυμνασίου της Κομοτηνής, προάγοντας έτσι τους στενότερους δεσμούς μεταξύ τους.
 
Η ομάδα των παιδιών την Πέμπτη 14 Ιουνίου βρέθηκε στο χώρο της αντιπεριφέρειας, όπου τους υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Τσαλικίδης, που τους μίλησε τόσο για την Ροδόπη, όσο και την ευρύτερη περιοχή.
 
Επίσης τους μίλησε για την πολυπολιτισμικότητα της περιοχής μας και την αρμονική συνύπαρξη όλων σε αυτή, ενώ σημείωσε πως με την επίσκεψη αυτή ενώνονται τα δύο άκρα του Ελληνισμού.
 

Από την πλευρά του ο Βοηθός Διευθυντή Α΄ του Λανίτειου κ. Ανδρέας Γεδεών σημείωσε πως σε κάθε συνάντηση των δύο σχολείων τονίζεται πως πρόκειται για τα δύο άκρα του Ελληνισμού, υπογραμμίζοντας πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα δύο σχολεία κατάφεραν να κρατήσουν την αδερφοποίησή τους, και να τη συσφίξουν, αυτά τα 24 χρόνια.
 
Οι επισκέψεις των μαθητών θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες, με επισκέψεις τόσο εντός της Ροδόπης όσο και σε όλη τη Θράκη, όπως οι Κήποι, η Δαδιά, αλλά και ο Νέστος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.