Γνωριζοντας καλυτερα τον Αγιο Παισιο

Περιστατικά και ιστορίες που έζησε κοντά στον Άγιο διηγήθηκε ο κ. Ανέστης Μαυροκέφαλος στο Θρυλόριο

Περιστατικά από τη ζωή του Αγίου Παϊσίου, όπως τα έζησε ο ίδιος περιέγραψε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Θρυλορίου ο κ. Ανέστης Μαυροκέφαλος, ο οποίος γνώριζε για πολλά χρόνια τον Άγιο που  αποδήμησε το 1994.
 
Όπως ανέφερε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων είναι ευκαιρία να γνωρίσουν οι ακροατές την προσωπικότητα του Αγίου, η μνήμη και το έργο του οποίου τιμήθηκε σε όλη την Ελλάδα, αλλά και πέρα από αυτή.
 
Ο κ. Μαυροκέφαλος, σαν φοιτητής στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, επισκέπτονταν το καλύβι του Γέροντα, και έχει πολλές εμπειρίες από τη ζωή του και μίλησε απλά για τον Άγιο, όπως τον έζησε.
 
«Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να γνωρίσω και να ψηλαφίσω έναν άγιο άνθρωπο, πολλές πτυχές της προσωπικότητας του οποίου γνώρισα πηγαίνοντας εκεί άδολα και καλοπροαίρετα» σημείωσε, ξεκινώντας με μια ιστορία από την πρώτη επίσκεψή του στον Γέροντα.
 

Με τον συγκάτοικό του, ακούγοντας μαρτυρίες για τον γέροντα, θέλησαν να τον γνωρίσουν, για να έχουν προσωπική εικόνα και μαρτυρία. «Όταν φτάσαμε στον κελί, ο συγκάτοικός μου είχε μακριά κόμη, και όταν μας δέχτηκε ο Γέροντας, αφού μας δοκίμασε αν θέλαμε πραγματικά να τον δούμε, μας έβαλε μέσα και έβγαλε αμέσως το ψαλίδι από την τσέπη του, λέγοντας στον συγκάτοικο ότι τους περίμενε, γιατί υποσχέθηκε σε κάτι φαλακρούς να τους κάνει κανένα θαύμα να βγάλουν μαλλιά, ‘και περιμένω να έρθει κανένας μαλλιάς για να του τα πάρω» ανέφερε ο κ. Μαυροκέφαλος, αναφέροντας πως ο Γέροντας είχε το χάρισμα να εξοικειώνεσαι μαζί του αμέσως με την πρώτη επικοινωνία, είχε εξαιρετικό χιούμορ, ενώ η χάρις του θεού ήταν τέτοια, που μόνο που σε κοιτούσε, αισθανόσουν την παρουσία του θεού,
 
Οι δυο τους είχαν οικεία σχέση, και σιγά σιγά ο κ. Μαυροκέφαλος ξεκίνησε να μεταφέρει ερωτήματα ανθρώπων, γράμματα, αλλά και να βλέπει και τα αποτελέσματα των προσευχών του, γιατί επιστρέφοντας από το Άγιο Όρος είχαν ήδη βοηθηθεί.
 

«Ήταν ένα θέαμα το οποίο μου έμεινε στη μνήμη, το πλήθος των περιστατικών. Μεταφέρονταν άνθρωποι με προβλήματα, και του έφερναν και τις εξετάσεις τους. Έλεγε “μη στεναχωριέσαι”, και γενικότερα απέδιδε την παρέμβαση του όχι στον ίδιο, αλλά είτε σε λάθος των γιατρών, λέγοντας τους πως “δεν έχεις τίποτα, έκαναν λάθος οι γιατροί”,  είτε σε άλλους παράγοντες» σημείωσε, ενώ πολλές φορές έδινε ένα ρούχο του, ή υπόδημα, πάντα καλυμμένα και κρυμμένα για να μην φανεί η παρέμβασή του.
 
Του έλεγε δε πως ο μεγαλύτερος του εχθρός είναι το όνομά του, γιατί τον θεωρούν Άγιο, και προέτρεπε πάντα τον κ. Μαυροκέφαλο, να ζητά από τους επισκέπτες και αυτούς που ζητούσαν την ευλογία του Γέροντα να εξομολογηθούν και να  κόψουν κάποιο πάθος, αλλιώς η δική του προσευχή δεν απέδιδε. «Εμένα θα μου ζητήσει λόγο ο Θεός, εσύ τους έκανες καλά, τι αποτέλεσμα είχε, αυτοί συνεχίζουν την ζωή που έκαναν. Να πω στον Θεό ότι βοήθησα, αλλά καθαρίστηκε και η ψυχή, έκοψα ένα πάθος» τόνισε μεταφέροντας το λόγια του Αγίου ο κ. Μαυροκέφαλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.