Γνωρισαν παραολυμπιακα αθληματα μαθητες των σχολειων της Κομοτηνης

Στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Κομοτηνή από τα στελέχη του ΠΕΡΠΑΤΩ

Την ευκαιρία να γνωρίσουν παραολυμπιακά αθλήματα και να έρθουν σε επαφή με την εμπειρία της αναπηρίας, είχαν μαθητές της Κομοτηνής, το πρωί της Τετάρτης 8 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ.

Στο χώρο των ανοιχτών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κομοτηνής, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο, συγκεντρώθηκαν μαθητές που χωρίστηκαν σε έξι ομάδες και γνώρισαν, από στελέχη του ΠΕΡΠΑΤΩ, τρία αθλήματα: το Boccia, το γκολμπολ και το βόλει καθιστών.

Σε άλλο σημείο του χώρου πραγματοποιήθηκε ένα βιωματικό παιχνίδι, ενώ λίγο παραπέρα ο Σπύρος Νταντανίδης περιέγραψε την βιωματική του εμπειρία, και πόσο προσβάσιμα είναι τα πράγματα στην χώρα και την πόλη.

Τέλος στελέχη και εθελοντές του ΠΕΡΠΑΤΩ έφεραν τα παιδιά σε επαφή με το αμαξίδιο, με μια αναφορά για το τι είναι η κινητική αναπηρία, και μια εισαγωγή στο αμαξίδιο και τη χρήση του γενικότερα.

Οι ομάδες συμμετείχαν κυκλικά σε όλες τις δράσεις, με τα παιδιά να συμμετέχουν με ενθουσιασμό στα αθλήματα, αλλά και με περιέργεια για την καθημερινότητα των ατόμων με κινητική αναπηρία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.