«Γνωριμια» των παιδιων με την Μυθολογια και τους 12 Θεους του Ολυμπου

Γέμισε με χαρούμενες παιδικές φωνές το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής

Ένα ευχάριστο αλλά παράλληλα εποικοδομητικό πρωινό Κυριακής είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής αλλά και όλης της πόλης, καθώς με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Λευκής Σαραντινού «Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννηση τους» το Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής πλημμύρισε με χαρούμενες παιδικές φωνές.
 
Το πιο ευχάριστο όμως ήταν το γεγονός πως με αφορμή την βιβλιοπαρουσίαση, μαθητές και γονείς είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πλούσια κληρονομιά που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο και να γνωρίσουν την μεγάλη ιστορία που έχει η Θράκη μέσα από μία σειρά ευρημάτων.
 
Η βιβλιοπαρουσίαση διοργανώθηκε σε συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, το Βιβλιοχαρτοπωλείο «Δημοκρίτειο» και τις εκδόσεις «Γράφημα» με τα παιδιά να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και να γεμίζουν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής.
 
Η συγγραφέας κ. Λεύκη Σαραντινού μέσα από παιχνίδια και διάφορα «τεχνάσματα» κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών, που απόλαυσαν την γνωριμία τους με τη μυθολογία και τους 12 Θεούς του Ολύμπου.

Λεύκη Σαραντινού «Μέσα από την μυθολογία στοχεύουμε στο να αγαπήσουν τα παιδιά την ανάγνωση»

Η συγγραφέας του βιβλίου «Οι Θεοί του Ολύμπου και η γέννηση τους» μίλησε στον «ΠτΘ» τόσο για τις λεπτομέρειες που υπάρχουν στο βιβλίο και δεν υπάρχουν πουθενά αλλού σε αντίστοιχες εκδόσεις όσο και για την ανταπόκριση των παιδιών σε εκδηλώσεις σαν αυτήν που πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κομοτηνής. «Φιλοδοξούμε να είναι η πιο πλήρης σειρά  που υπάρχει στον ελληνικό εκδοτικό χώρο στον τομέα της Μυθολογίας» είπε γεμάτη ικανοποίηση η συγγραφέας και συμπλήρωσε πως «είναι το πρώτο από τα 16 τεύχη και σήμερα παρουσιάζουμε πιο γνωστό θέμα, αυτό των Θεών του Ολύμπου».  Αναφορικά με τη συμμετοχή των παιδιών και τους τρόπους με τους οποίους κρατά το ενδιαφέρον των παιδιών αμείωτο, η κ. Σαραντινού τόνισε πως «τα παιδιά μέσα από μικρές δράσεις μαθαίνουν τα βασικά για τους Θεούς. Συγκεκριμένα με ανάγνωση αποσπασμάτων, παιχνίδια καρτών, αντιστοίχηση, αινίγματα και ζωγραφική  τα παιδιά θα καταφέρουν να μπουν στο πνεύμα της μυθολογίας. Το βιβλίο έχει πληροφορίες που δεν βρίσκει εύκολα κάποιος αναγνώστης σε άλλα τεύχη. Στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν την ανάγνωση».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.