Γνωριμια με τους μυθους του Ορφεα μεσα απο τα παιχνιδι και την καλλιτεχνικη δημιουργια

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης

Τι μπορεί να συμβεί όταν το μουσείο συναντάει το σχολείο σε ένα πλαίσιο οικογενειακών μουσειακών επισκέψεων; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό έδωσαν η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ροδόπης και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, διά του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων, που διοργάνωσαν την Κυριακή, 10 Απριλίου ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθυνόμενο σε μαθητές των τριών τελευταίων τάξεων του δημοτικού με θέμα «Ορφέας, ο μουσικός της Θράκης».
 
Η εκπαιδευτική αυτή εκδήλωση έτυχε θερμής συμμετοχής από τους μαθητές της πόλη μας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής και γνώρισαν από κοντά τους μύθους του Ορφέα και της παρουσία τους στο χώρο των εικαστικών τεχνών μέσα από το παιχνίδι.


 
Η πρωτοβουλία της δράσης ανήκει στον κ. Γιάννη Σιγούρο, υπευθύνου σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, ο οποίος και ανέλαβε την διαδραστική προβολή της απεικόνισης των μύθων του Ορφέα στην ιστορία της τέχνης.
 
Οι παρευρισκόμενοι μαθητές έπαιξαν, συναρμολόγησαν παζλ, έλυσαν ψηφιακά σταυρόλεξα με σχετική θεματολογία, μπήκαν σε ρόλους ηθοποιών δραματοποιώντας μύθους, πήραν τις γραμμές του Ζακ Ζοκτώ και ζωγράφισαν τον δικό τους μύθο.


 
Η αρχαιολόγος – μουσειολόγος και υπεύθυνη της δράσης κ.Νάγια Δαλακούρα ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους υπογραμμίζοντας πως «η συντροφιά του Αρχαιολογικού Μουσείου Κομοτηνής όλο και μεγαλώνει», κάνοντας ειδική μνεία στον κ.Σιγούρο ο οποίος όπως ανέφερε «μας προσέφερε την πολυετή του έρευνα για τους μύθους και εμείς με χαρά βρήκαμε μία θέση στον κόσμο του μουσείου μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.