Γνωριμια με τον Συλλογο Γυναικων Ξυλαγανης στο Ξενοδοχειο «Δημοκριτος»

Σας προσκαλούν σε γεύμα, μέρος των εσόδων του οποίου θα δοθούν για την ενίσχυση της Παιδικής Βιβλιοθήκης Ξυλαγανής

Σε ένα γεύμα γνωριμίας με τα μέλη και τις δράσεις του σας προσκαλεί σήμερα ο Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής, στις 5.30 το απόγευμα τον ανακαινισμένο χώρο του Ξενοδοχείου «Δημόκριτος» στην Κομοτηνή.

Ένα «γεύμα» με στόχο διττό καθώς μέρος των εσόδων από το γεύμα όπως και ένα μέρος των συνολικών εισπράξεων του καφέ του Ξενοδοχείου θα διατεθούν για την ενίσχυση της προσπάθειας που καταβάλλει ο Σύλλογος για την επίτευξη δράσεων στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Ξυλαγανής, που πρόσφατα ξεκίνησε εκ νέου την λειτουργία της.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου «Δημόκριτος» κ. Νίκου Παπαναστασίου ο οποίος είναι και κατά το ήμισυ Ξυλαγανιώτης, το ενδιαφέρον του οποίου για την παιδική βιβλιοθήκη όπως εξήγησε μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Λαμπρινή Παπαδοπούλου ήταν θερμό από τα πρώτα βήματα.

«Στόχος μας είναι η βιβλιοθήκη να γίνει εστία συγκέντρωσης των παιδιών και των εφήβων, σε έναν χώρο δημιουργίας και πολιτισμού και προς αυτή τη κατεύθυνση συγκεντρώνουμε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες μας» εξήγησε η κ. Παπαδοπούλου, σημειώνοντας πως η επαναλειτουργία της βιβλιοθήκης έγινε και με τη βοήθεια του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών που έχει αναλάβει την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών της.  

Τα έσοδα από τη σημερινή δράση, αλλά και όσες αναμένεται να ακολουθήσουν θα διατεθούν για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου και των εργαστηρίων, σύμφωνα και με τον σχεδιασμό της εκπαιδευτικού και μουσειοπαιδαγωγού κ. Θεοδώρας Αραμπατζή, η οποία ανέλαβε τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ξυλαγανής απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην σημερινή δράση προς όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν δια ζώσης το έργο του Συλλόγου, βασικός στόχος του οποίου όπως εξήγησε η ίδια είναι και η διατήρηση και διάδοση της λαϊκής τέχνης και πολιτιστικής κληρονομιάς με την αναβίωση των τοπικών εθίμων. «Από τον Ιανουάριο και μετά έχουμε πάρα πολλά έθιμα που τηρούνται, έχουμε κάνει το πρόγραμμά μας ωστόσο έγκειται στον κορωνοϊό το ποιες από αυτές θα μπορέσουμε τελικά να πραγματοποιήσουμε» σημείωσε.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.