Γνωριμια με τις αθλητριες και τους αθλητες του βολει της ΑΕ Κομοτηνης

Για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Κομοτηνής

Την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις αθλήτριες και τους αθλητές της ομάδας βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής είχαν την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου οι μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, κατά την επίσκεψη της ομάδας στο σχολείο.
 
Η αυλή του 4ου Δημοτικού μετατράπηκε σε ένα γήπεδο βόλει, με τους αθλητές να κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους στα παιδιά, έπαιξαν μαζί τους και στη συνέχεια μοίρασαν αυτόγραφα, καλώντας τους να στηρίξουν όλα τα τμήματα της ομάδας σε όλους τους αγώνες τους.
 
Η επίσκεψη αυτή αποτελούσε και μια άτυπη  επιστροφή στα σχολικά λημέρια για τον Ραφαήλ Μπανιώτη, ο οποίος ήταν για έξι χρόνια μαθητής στο 4ο Δημοτικό, και συνάντησε σε αυτό πολλούς παλιούς του δασκάλους.
 
Το τμήμα βόλεϊ της ΑΕ Κομοτηνής είναι ο πρώτος, αλλά όχι ο τελευταίος σύλλογος που επισκέπτεται φέτος το σχολείο, σημείωσε ο γυμναστής κ. Πολυτσάκης, ο οποίος σημείωσε πως τα παιδιά θα γνωρίσουν πολλά αθλήματα.
 
Ξεκίνησαν όμως από την ΑΕ Κομοτηνής, το ανδρικό τμήμα της οποίας θα παίζει φέτος στη Volley League, μαζί με τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας. 

Επιστροφή στο σχολείο 

Την συγκίνησή του για την επιστροφή στο σχολείο εξέφρασε ο κ. Ραφαήλ Μπανιώτης, ο οποίος φέτος «επέστρεψε», για να μείνει όπως δηλώνει ο ίδιος, στην Κομοτηνή.
 
«Υπάρχει θέληση και πλάνο για να κάνουμε τα μικρά παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημά μας» σημείωσε, τονίζοντας πως οι επισκέψεις στα σχολεία και άλλες δραστηριότητες θα συνεχιστούν με πολύ χαρά από τους αθλητές.
 
Όσο για την πορεία της ομάδας, ο ίδιος ελπίζει για το καλύτερο, αν και η ΑΕ Κομοτηνής έχει να αντιμετωπίσει ένα σχετικά δύσκολο πρόγραμμα στην αρχή, όμως οι ίδιοι προπονούνται όσο το δυνατόν περισσότερο για το καλύτερο.
 
Καταλήγοντας έστειλε το μήνυμα τόσο προς τα παιδιά όσο και προς όλη την πόλη να στηρίξουν όσο μπορούν την ομάδα και να βρεθούν στο γήπεδο με αυτή. 

Σημαντική η γνωριμία με το μάθημα 

Από την πλευρά του ο Paulo Renan Bertassoni, ο πασαδόρος από τη Βραζιλία, ο οποίος φέτος εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας, σημείωσε πως αυτές οι επισκέψεις στα σχολεία είναι κάτι το οποίο γίνεται συχνά και στη χώρα του και το θεωρεί πολύ σημαντικό να γνωρίζουν τα παιδιά τους αθλητές και το ίδιο το άθλημα.
 
Άλλωστε πιστεύει ακράδαντα πως ο αθλητισμός γενικότερα μπορεί να αλλάξει τη ζωή των παιδιών, όχι μόνο όσων ασχοληθούν επαγγελματικά με αυτά, αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους, στη συμπεριφορά τους, στον σεβασμό προς τους άλλους, και θεωρεί πως ειδικότερα το βόλεϊ μπορεί να βοηθήσει πολύ σε αυτή την κατεύθυνση.
 
Η Βραζιλία έχει πολλές επιτυχίες στο άθλημα, παρόλα αυτά δεν έχει βρει το δρόμο στις καρδιές του λαού όπως το ποδόσφαιρο, το οποίο, σε αντίθεση με το βόλεϊ έχει ακόμα τη μαγεία του ερασιτεχνισμού, βρίσκεται σε άλλα πλανήτη, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Σημαντική η απήχηση του βόλεϊ και στα κορίτσια 

Το παρόν έδωσαν και οι αθλήτριες της γυναικείας ομάδας της ΑΕ Κομοτηνής, με τον προπονητή τους κ. Δημήτριο Κιοσσέ να σημειώνει πως το άθλημα έχει σημαντική απήχηση στα κορίτσια γενικότερα, κάτι που φαίνεται και από τον αριθμό των αθλητριών στις ακαδημίες τους.
 
Την χαρά όλων των αθλητριών του τμήματος που βρίσκονται, μαζί με τους αθλητές του ανδρικού τμήματος, στο σχολείο εξέφρασε η κ. Αναστασία Θεοδοσιάδου παίκτρια στη γυναικεία ομάδα, στο πλαίσιο της γενικότερα καλής συνεργασίας που έχουν οι δύο ομάδες του συλλόγου.
 
«Είναι πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία για εμάς, να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να αλληλοστηριζόμαστε, και είμαστε πολύ χαρούμενες γιατί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε παιχνίδια σε πολύ υψηλό επίπεδο» σημείωσε, αναφερόμενη στη συμμετοχή της ανδρικής ομάδας στη Volleyleague.
 
Άλλωστε ήδη από τις προηγούμενες χρονιές οι δύο ομάδες είχαν καλή και στενή συνεργασία.
 
Όσο για την επίσκεψη, σημείωσε πως είναι ευκαιρία να γνωριστούν με τα παιδιά, και να τα προσκαλέσουν στο γήπεδο για να παρακολουθούν τους αγώνες, ιδίως της ανδρικής ομάδας που χρειάζεται πολύ μεγάλη στήριξη φέτος αλλά και όλους τους αγώνες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.