Γλεντησαν με την ψυχη τους οι Ποντιοι (+Gallery)

Στον χορό του Μορφωτικού Συλλόγου Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος»

Ένα παραδοσιακό ποντιακό γλέντι με καλλιτέχνες της παλιάς και της νέας γενιάς, στήθηκε μέχρι το πρωί από το Μορφωτικό Σύλλογο Ποντίων Κομοτηνής και Περιφέρειας «Εύξεινος Πόντος»  στον ετήσιο χορό τους, το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαρτίου.

Στον χορό την επίδειξη των χορευτικών τους ικανοτήτων έκαναν τα παιδιά των 8 χορευτικών τμημάτων του συλλόγου, με συνολικά 300 χορευτές.

Ο Σύλλογος επίσης βράβευσε και παιδιά τα οποία διακρίθηκαν στις σχολικές επιδόσεις το προηγούμενο έτος, πολλά από τα οποία συμμετέχουν καις τις χορευτικές ομάδες του Συλλόγου.

Την μουσική υπόκρουση έδιναν μουσικοί της παλιάς γενιάς που μετρούν πολλά χρόνια στο τιμόνι της ποντιακής παράδοσης όπως ο Αχιλλέας Βασιλειάδης και ο Κώστα Σιαμίδης με τη βοήθεια του νέου αίματος της ποντιακής παράδοσης, τους Λευτέρη και Μπάμπη Ραφαηλίδη στη λύρα και το νταούλι, και τους Γιώργο Ελευθεριάδη, Τάσο Πετρόπουλο και Γιώργο Χαραλαμπίδη.

Μετά τα χορευτικά τμήματα την σκυτάλη πήραν τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου, που γέμισαν τη σκηνή και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.