Γκρινια για την στεγαση των e-Αιμοδοτων απο το Δημο Κομοτηνης

Ενστάσεις από Δημοτικούς Συμβούλους για την παραχώρηση χώρου

Στον δεύτερο όροφο του Πολυλειτουργικού Κέντρου, σε κοινό γραφείο, θα συστεγάζονται από εδώ και πέρα οι e-Αιμοδότες και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κιζδερβενιωτών Μικρασιατών Ροδόπης, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής.

Και ενώ η έγκριση για τον Σύλλογο Κιζδερβενιωτών έγινε αποδεκτή ομόφωνα, υπήρξαν ενστάσεις από ορισμένες πλευρές της αντιπολίτευσης για την στέγασή των «e-Αιμοδοτών» σε χώρο του Δήμου, μιας και για να μπορέσουν να αποκτήσουν νομική υπόσταση, έχουν πάρει τη μορφή της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας.

Να θυμίσουμε πως το e-Αιμοδότες δημιουργήθηκε από μαθητές λυκείου κατά την διάρκεια της καραντίνας, ξεκινώντας από την εφαρμογή για την ενημέρωση των αιμοδοσιών και των αναγκών σε αίμα από το Νοσοκομείου Κομοτηνής, που πλέον χρησιμοποιείται από 19 νοσοκομεία και δομές αιμοδοσίας σε όλη τη χώρα.

Η εφαρμογή βραβεύτηκε σε διάφορους εθνικούς και ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Να σημειωθεί δε πως το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κομοτηνής, που κλήθηκε να εκφέρει άποψη για το θέμα,  είχε απορρίψει, οριακά, την αίτηση τους, με το αιτιολογικό ότι, όπως αναφέρθηκε και μέσα στο Συμβούλιο της Κοινότητας, «επί της ουσίας δεν πρόκειται για σύλλογο αλλά για μία εταιρεία που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα, ασχέτως αν διανέμει κέρδη ή όχι».

Οι ενστάσεις αυτές μεταφέρθηκαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόσο από την παράταξη του Σπάρτακου, όσο και από την Λαϊκή Συσπείρωση, με τον κ. Κώστα Καραΐσκο να διατυπώνει ερωτήματα, ενώ ο κ. Γιάννης Λεβέντης επανέλαβε την αντίθεση που έχει εκφράσει και για παλιότερες στεγάσεις και συνεργασίες ανάλογων σχημάτων.

Η συντριπτική πλειοψηφία του συμβουλίου όμως ήταν υπέρ της παραχώρησης, με πολλά μέλη να τονίζουν την προσφορά και τις βραβεύσεις της εφαρμογής, με τον Σπάρτακο να ψηφίζει τελικά υπέρ ενώ η Λαϊκή Συσπείρωση ακολούθησε το δρόμο της απόφασης της κοινότητας καταψηφίζοντας για τους e-Αιμοδότες και υπερψηφίζοντας το Σύλλογο Κιζδερβενιωτών.

Η παραχώρηση θα διαρκέσει μέχρι και τις 31/12/2025.Ωστόσο ο Δήμος έχει τη δυνατότητα να την ακυρώσει οποιαδήποτε στιγμή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.