Γκιουντες Αλη Ογλου: H συγγραφεας πρωτου παιδικου παραμυθιου γραμμενο στην ελληνικη και τη ρομανι γλωσσα

Ο Μ. Τσέπελης συνάντησε τη νεαρή συγγραφέα από το Δροσερό Ξάνθης

Τη συγγραφέα του πρώτου παιδικού παραμυθιού γραμμένο στην ελληνική και τη ρομανί γλώσσα, συνάντησε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης.

Πρόκειται για την Γκιουντές Αλή Ογλού, μαθήτρια της Γ’ Λυκείου από το Δροσερό Ξάνθης. Πριν ακόμα ολοκληρώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση κι ακολουθήσει την αδελφή της, τη Βισδάν, η οποία είναι φοιτήτρια της ελληνικής φιλολογίας, έγραψε ένα παραμύθι με τίτλο: «Ο Κακός Δράκος» -«Τζουνγκαλό Τσοχανό», όπως είναι στη γλώσσα των Ρομά.

Αρωγός σε αυτήν την ιδιαίτερη προσπάθεια ήταν ο πατέρας της, Γιουγκέρ Αλή Ογλου, εκπαιδευτικός, που έκανε την πιστή απόδοση στις δύο γλώσσες, ενώ οι μαθητές και μαθήτριες του Πολιτιστικού Μορφωτικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Δροσερού «ζωντάνεψαν» το παραμύθι, με τις ζωγραφιές τους.

Την Γκιουντές συνόδευσε στο Δημαρχείο ο Στέλιος Αρσενίου, ο οποίος στήριξε την έκδοσή του με πενήντα αντίτυπα, που ανέλαβαν οι εκδόσεις Σπανίδη.

Ο Δήμαρχος υποδέχτηκε τη νεαρή συγγραφέα, συγχαίροντας την για το βιβλίο της και τόνισε ότι ο Δήμος Ξάνθης θα σταθεί δίπλα της όχι μόνο για να ικανοποιήσει το εκφρασμένο αίτημά της -την επανέκδοση του «Κακού Δράκου» σε μεγαλύτερο αριθμό αντιτύπων- αλλά και σε  ό,τι άλλο εκείνη χρειαστεί στο μέλλον.

Αναφέρθηκε στον προγραμματικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την ανέγερση Γυμνασίου, επισημαίνοντας τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκπαίδευση για τους νέους του Δροσερού «Ο λόγος για τον οποίο είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε αυτό το σχολείο… στέκεται εδώ, απέναντί μου» ανέφερε και πρόσθεσε πως «το παράδειγμα της Γκιουντές μπορούν να το ακολουθήσουν κι άλλα παιδιά από τον οικισμό -κι αυτό αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.