Γιουφκαδες και τραχανας απο τα χερακια τους

Οι γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιμέρου δίδαξαν τα μυστικά τους σε 45συμμετέχοντες του εργαστηρίου «Τα προϊόντα του τόμου μας»

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το ΚΠΕ Μαρώνειας διοργάνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον για την τοπική κοινωνία βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Τα προϊόντα του τόπου μας».
Η Θράκη, ένας πλούσιος γαστρονομικά τόπος, με γεύσεις πολύχρωμες, που αφουγκράζονται και αποτυπώνουν την πολυπολιτισμικότητα της, αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους ασχολούνται με την ελληνική κουζίνα. Μέσα από τις ντόπιες, αλλά και τις προσφυγικές γαστρονομικές καταβολές που κληρονομούνται, και με μια συνεχή ζύμωση, δημιουργήθηκε μια κουζίνα περίτεχνη και ιδιαίτερα γευστική.
 

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η διατήρηση της γαστρονομικής παράδοσης του τόπου μας, αλλά και η μεταβίβαση της γνώσης στις νέες γενιές.
 
Οι 45 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρασκευάσουν εποχιακά προϊόντα, όπως γιουφκάδες (χυλοπίτες) και τραχανά, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των γυναικών του Πολιτιστικού Συλλόγου Ιμέρου.
 

Η Υπεύθυνη του ΚΠΕ Μαρώνειας, κ. Μαρία Ευθυμία Δούπα σε δηλώσεις της ευχαρίστησε θερμά την πρόεδρο του Πολιτιστικού συλλόγου γυναικών κ. Ανθούλα Τερζίδου, όπως και τις Χρυσάνθη Θεοδωρίδου, Αθηνά Παγωνίδου, Ευδοκία Λαμπάκη, Γραμματική Χατζηνάκη, για την πολύτιμη βοήθειά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.