Γιορτινη επισκεψη σε Παιδικους Σταθμους του Δημου Κομοτηνης απο Γ. Γκαρανη και Ν. Σωτηρακοπουλο

Προσέφεραν δώρα στα παιδιά και μοιράστηκαν τη χαρά τους

Τρεις παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής επισκέφθηκαν το πρωί της Τετάρτης ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Ιωάννης Γκαράνης και ο Πρόεδρος στο Κέντρο Μέριμνας και Αλληλεγγύης Δήμου Κομοτηνής, Νίκος Σωτηρακόπουλος. Πρόσφεραν ως δώρα παιχνίδια κατάλληλα για την ηλικία τους μέσα από μια εορταστική προσφορά της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία αφορά σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου, τα οποία μοιράστηκαν ήδη σε όλους τους παιδικούς σταθμούς.

Πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Συνομίλησαν με τις διευθύντριες και το προσωπικό αλλά μοιράστηκαν και τη χαρά των παιδιών που αυτές τις μέρες κορυφώνεται χάρη και στο πλούσιο πρόγραμμα που σχεδιάζουν οι διευθύνσεις των σταθμών και όλο το προσωπικό, πάντοτε με σεβασμό στους κανόνες υγιεινής.

Στον 1ο Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, φιλοξενούνται συνολικά 54  παιδιά στο βρεφικό, το μεταβρεφικό και το προνηπιακό τμήμα. Οι δυο τελευταίες εβδομάδες αφιερώνονται σε γιορτινές εκδηλώσεις όπου πρωταγωνιστούν τα εικαστικά και οι δράσεις ψυχοκινητικής αγωγής. Την Τετάρτη, δέχτηκαν την επίσκεψη του Αϊ Βασίλη που πρόσφερε δώρα στα παιδιά για να χαρούν τις γιορτές και την Πέμπη προγραμμάτισαν face painting.

Στον 2ο Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, φιλοξενούνται συνολικά 50 παιδιά στον βρεφικό σταθμό και στα προνηπιακά τμήματα. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε εργαστήρι ζαχαροπλαστικής όπου δημιούργησαν και γεύτηκαν γιορτινά μπισκότα. Στο πλαίσιο της εορταστικής εβδομάδας επισκέφθηκαν την Τρίτη τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής όπου άκουσαν ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι, στη συνέχεια έγινε η εικαστική επεξεργασία του και τέλος τραγούδησαν κάλαντα. Την Παρασκευή θα επισκεφθούν το πάρκο του Πινόκιο μαζί με τους γονείς τους και θα στολίσουν δεντράκια.

 Στον 3ο Παιδικό Σταθμό Κομοτηνής, φιλοξενούνται συνολικά 57 παιδιά στο βρεφικό και στα προνηπιακά τμήματα. Τα παιδιά απολαμβάνουν τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον παιδικό σταθμό με γνώμονα την αγάπη, τη στοργή και την κοινωνικοποίηση. Την Τρίτη, στόλισαν τα δέντρα στην αυλή, χόρεψαν και έπαιξαν μουσικοκινητικά παιχνίδια, με βάση τους κανόνες της προσχολικής αγωγής.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν την αγαστή συνεργασία με τον Δήμαρχο Κομοτηνής που ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους και με τον Πρόεδρο του ΚΕΜΕΑ, τον οποίο ενημερώνουν για κάθε δράση ή ανάγκη που προκύπτει.

Γ. Γκαράνης: «Είναι σημαντικό για μας να εξασφαλίζουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τα παιδιά μας»

Ο Δήμαρχος, κ. Γκαράνης δήλωσε: «Ο Δήμος Κομοτηνής προχωράει στο έργο της προσαρμογής των λειτουργούντων δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών, με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να αδειοδοτηθούν. Το έργο είναι ύψους 1 εκ. ευρώ, οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών. Θα πραγματοποιηθούν οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες σύμφωνα με τον νόμο.

Είναι σημαντικό για μας να εξασφαλίζουμε τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τα παιδιά βρεφικής και προσχολικής ηλικίας,  που μας εμπιστεύονται οι γονείς τους για την καθημερινή φιλοξενία και διαπαιδαγώγησή τους. Είναι σημαντικό στην πιο ευαίσθητη ηλικία τους να απολαμβάνουν άριστες συνθήκες διαβίωσης στους παιδικούς σταθμούς και βέβαια να μοιράζονται το παιχνίδι και το χαμόγελο με τους συνομηλίκους τους».

Ν. Σωτηρακόπουλος: «Ο Δήμος Κομοτηνής καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τους δημότες»

Ο Πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ, κ. Σωτηρακόπουλος  δήλωσε: «Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και σε όλους τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής το περιβάλλον είναι εορταστικό μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα που σχεδίασε το προσωπικό. Επιπλέον, πολλοί παιδικοί σταθμοί θα επισκεφθούν το πάρκο μας, για να απολαύσουν τις περιπέτειες του Πινόκιο και να στολίσουν δεντράκια. Τα παιδιά με χαμόγελο δέχτηκαν τα παιχνίδια που προσφέρει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων.

Για μας, είναι αναγκαία η δημιουργία και νέων βρεφικών τμημάτων στον Δήμο μας προκειμένου ν’ ανταποκριθούμε έγκαιρα στις κοινωνικές ανάγκες. Ο Δήμος Κομοτηνής καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να στηρίξει τους δημότες μέσα από την κοινωνική του πολιτική.

Θέλω να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό των παιδικών σταθμών για την άριστη συνεργασία».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.