Γιορτη για την Παγκοσμια Ημερα Βιβλιου στο Δημοτικο Σχολειο Κοσμιου

Τονίστηκε η αξία του βιβλίου

Μια γιορτή διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου την Τρίτη 23 Απριλίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων που παρακολούθησε την εκδήλωση με τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Οικουμένιο Μαρκόπουλο και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ροδόπης κ. Κατερίνα Σαραφίδου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής μίλησε στους μικρούς μαθητές για το βιβλίο, για το σπουδαίο δώρο που έχουν τα παιδιά στα χέρια τους ώστε να μορφωθούν.

Η κ. Σαραφίδου μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου τονίζοντας τη μεγάλη σημασία και βαρύτητα που πρέπει να δίνονται σε αυτές τις γιορτές. Έδωσε πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές για τη συμμετοχή τους και στους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου  για την εξαιρετική πρωτοβουλία τους.

Από την πλευρά της η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου κ. Ανδρονίκη Παντελίδου μίλησε για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, επισημαίνοντας ότι η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων ή Διεθνής Ημέρα του Βιβλίου, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 23 Απριλίου από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO) με στόχο την προώθηση της ανάγνωσης, της δημοσίευσης και των πνευματικών δικαιωμάτων.

Καλεσμένη του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου ήταν η συγγραφέας κ. Ανδριάνα Δελέγκου, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της και μίλησε στους μικρούς μαθητές για τους κινδύνους του Διαδικτύου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.