Γιορταζοντας την Ενοτητα: Μια Μερα Χαρας και Συνδεσης την Ημερα των Προσφυγων στα Ιωαννινα
Το εθελοντικό μας πρόγραμμα στα Ιωάννινα με την ονομασία ΑΙΝΤΑ και 70 εθελοντές από την Τυνησία, Ελλάδα, Σλοβακία, Πορτογαλία και Ουκρανία είχε πρόσφατα την τιμή να συμμετάσχει σε δραστηριότητες για την Ημέρα του πρόσφυγα. Αυτή η ημέρα ήταν αφιερωμένη στο να φέρει χαρά και ανακούφιση στους πρόσφυγες που ζουν στην περιοχή, και ήμασταν ενθουσιασμένοι που ενώσαμε τις δυνάμεις μας με άλλους εθελοντές για να κάνουμε μια θετική διαφορά.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ένα τοπικό πάρκο, που ήταν το ιδανικό σκηνικό για τις διάφορες διασκεδαστικές και συναρπαστικές δραστηριότητες που είχαν προγραμματιστεί για την ημέρα. Το πάρκο ήταν γεμάτο ενέργεια και γέλια, καθώς πρόσφυγες, και ιδιαίτερα τα παιδιά, συμμετείχαν σε πολλές ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Η εκδήλωση περιλάμβανε μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που είχαν σχεδιαστεί για να ψυχαγωγήσουν και να εμπλέξουν πρόσφυγες όλων των ηλικιών. Δημιουργήθηκαν διάφοροι σταθμοί με δραστηριότητες.
Παιδιά και ενήλικες απόλαυσαν την έκφραση της δημιουργικότητάς τους μέσω της τέχνης. Οι εθελοντές παρείχαν χαρτί, μολύβια, μαρκαδόρους και μπογιές, καθοδηγώντας και ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες στις καλλιτεχνικές τους προσπάθειες.
Ένα δημοφιλές παιχνίδι μεταξύ των παρευρισκομένων, τα βελάκια, έφερε έναν ανταγωνιστικό αλλά φιλικό πνεύμα στην εκδήλωση. Ήταν ένας υπέροχος τρόπος για τους ανθρώπους να αλληλεπιδρούν και να διασκεδάζουν.

Στήθηκαν αρκετές σκακιέρες, προσελκύοντας τους λάτρεις του παιχνιδιού που απόλαυσαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις στρατηγικές τους ικανότητες ο ένας απέναντι στον άλλον.
Αυτό το κλασικό γαλλικό παιχνίδι έγινε αγαπητό, με πολλούς να το δοκιμάζουν για πρώτη φορά. Οι εθελοντές έδειξαν πώς να το παίξουν, καθιστώντας το προσβάσιμο και απολαυστικό για όλους.
Για να διασφαλιστεί ότι όλοι παρέμειναν ενυδατωμένοι και με ενέργεια, οι εθελοντές μοίρασαν νερό, ποπ κορν και παγωτό στα παιδιά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Αυτές οι λιχουδιές προσέθεσαν στην εορταστική ατμόσφαιρα και ήταν πολύ ευπρόσδεκτες από τους μικρούς συμμετέχοντες.
Η ομάδα μας έπαιξε σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της εκδήλωσης. Καθοδηγήσαμε τους συμμετέχοντες στα διάφορα παιχνίδια και αλληλεπιδράσαμε με
τους πρόσφυγες, κάνοντάς τους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι και ενταγμένοι. Συνεργαζόμενοι με άλλους εθελοντές, καλλιεργήσαμε μια αίσθηση ενότητας και κοινής προσπάθειας.
Η ημέρα ήταν μια τεράστια επιτυχία, αφήνοντας αξέχαστες αναμνήσεις τόσο στους πρόσφυγες όσο και στους εθελοντές. Για εμάς, ήταν μια ευκαιρία να χτίσουμε σχέσεις, να κατανοήσουμε τις ιστορίες των προσφύγων και να προσφέρουμε την υποστήριξή μας με ουσιαστικούς τρόπους.
Η συμμετοχή στις δραστηριότητες της Ημέρας του Πρόσφυγα ήταν μια εμπειρία που μας γέμισε. Είχαμε την ευκαιρία να δεθούμε με τους πρόσφυγες, να απολαύσουμε μια μέρα γεμάτη ζωντανές δραστηριότητες και να βοηθήσουμε άλλους εθελοντές στην επιτυχία της εκδήλωσης. Αυτή η συνεργασία όχι μόνο εμπλούτισε τη ζωή των προσφύγων αλλά και ενίσχυσε το πνεύμα του εθελοντισμού και της κοινοτικής υποστήριξης στα Ιωάννινα.
Ανυπομονούμε για μελλοντικές συνεργασίες και συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας να υποστηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε τους πρόσφυγες στην κοινότητά μας.
Το πρόγραμμα έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ( ESC High risk Areas).
Η οργάνωση της System and G αν και έχει τη βάση της στην Αθήνα και το παράρτημα της στη Κομοτηνή δεν σταματάει να επηρεάζει κοινότητες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο. Από τα Γιάννενα σε όλη την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
