Γιορταστηκε και φετος το 3ο Φεστιβαλ του Κυνηγετικου Συλλογου Κομοτηνης

Με θετικό πρόσημο για την προηγούμενη και αισιοδοξία για μία ακόμα πιο δραστήρια χρονιά

Περισσότεροι από 350 κυνηγοί έδωσαν το «παρών» στο 3ο Φεστιβάλ του Κυνηγετικού Συλλόγου Κομοτηνής, που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου, στον πύρινα του Συλλόγου, το Φυτώριο που βρίσκεται επί της Παλαιάς Οδού Ξάνθης.
 
Τα μέλη και οι φίλοι του Κυνηγετικού που έδωσαν το «παρών» είχαν την ευκαιρία να «συσφίξουν» τις σχέσεις τους, να διασκεδάσουν με ζωντανή μουσική, άφθονο ποτό και φαγητό αλλά και να κάνουν τον απολογισμό των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς, καθώς και να συζητήσουν τα μετέπειτα σχέδιά τους.
 
Παρόντες μεταξύ των κυνηγών και τα μέλη της Λέσχης 4Χ4 Κομοτηνής, καθώς και του Μοτοσυκλετικού Συλλόγου της πόλης, που βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου και διασκέδασαν μαζί τους μέχρι πρωίας.
 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ.Κούλης Ταξιλδάρης ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους, κυνηγούς και μη, που έδωσαν το «παρών» και εξέφρασε την ελπίδα για μία ακόμα δραστήρια χρονιά για τον Σύλλογο της πόλης μας που αριθμεί σήμερα περισσότερα από 1500 μέλη, καθιστώντας τον έναν από τους πολυπληθέστερους κυνηγετικούς συλλόγους της χώρας.
 
Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της περσινής χρονιάς αναφέρθηκε στην αποτελεσματική θηροφύλαξη, τις δράσεις πυρασφάλειας, δεντροφυτεύσεων, συντήρησης και επαναλειτουργίας τριών ταμιευτήρων ομβρίων υδάτων στον Ίσμαρο, στις οποίες συμμετείχαν, ενώ ερωτηθείς σχετικά με τα επόμενα σχέδια του Συλλόγου αναφέρθηκε στη διοργάνωση ενός συνεδρίου για την προστασία της Βιστωνίδας λίμνης που βρίσκεται εν εξελίξει.
 
Ενόψει της κυνηγετικής δραστηριότητας, η οποία ξεκίνησε ήδη από τα μέσα του Αυγούστου και αναμένεται να επεκταθεί στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι του νομού,  ο κ. Ταξιλδάρης, επεσήμανε την ανάγκη τήρησης των κανόνων από πλευράς των κυνηγών για την προφύλαξη τόσο των ίδιων όσο και την προστασία της πανίδας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα χρήσης του φωσφορούχου πορτοκαλί γιλέκου που επιβάλλεται για τους κυνηγούς αλλά και την επίδειξη του απαραίτητου σεβασμού στις καλλιέργειες των γεωργών. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.