Γιορτασε τη μερα της Ευρωπης σε καθε μερια της η  Περιφερεια ΑΜΘ

Οι δράσεις που ανέπτυξε το Europe Direct ΑΜΘ

Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης, 9 Μαΐου, το Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης οργάνωσε εκδηλώσεις σε όλα τα μέρη της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Ενόψει και του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας, το επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτέλεσε η νέα γενιά, οι μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας.

Στην πόλη της Δράμας το στέλεχος του Κέντρου κ.. Στέλλα Ανδριοπούλου, γιόρτασε τη μέρα της Ευρώπης στο 17ο Νηπιαγωγείο Δράμας, στο 14ο Δημοτικό Δράμας και στο 1ο Γυμνάσιο Δράμας. Μάλιστα στο 1ο Γυμνάσιο οι μαθητές ζωγράφισαν στα χέρια τους τις σημαίες των κρατών μελών της ΕΕ, ενώ ακόμη «γέμισαν» τον ουρανό με μπλε μπαλόνια.

Στην Π.Ε. Καβάλας, το στέλεχος του Κέντρου κ. Δημήτρης Σπιτσέρης, επέλεξε να επισκεφτεί το νησί της Θάσου και πιο συγκεκριμένα, τα Γυμνάσια των Λιμεναρίων και Λιμένα. Οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ενημερώθηκαν για τη μέρα της Ευρώπης, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πληροφόρησης και «εξοπλίστηκαν» με αναμνηστικά δώρα από το Κέντρο.

Στην Ξάνθη, ο επικεφαλής του Europe Direct Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παρευρέθηκε στο 1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης, όπου οι μαθητές του σχολείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ‘’Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’ μίλησαν με την Ευρωβουλεύτρια, κ. Μαρία Σπυράκη. Στη βίντεο κλήση συμμετείχε και μαθητές από το Γενικό Λύκειο Χρυσούπολης, το οποίο επίσης συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Στην Κομοτηνή τα στελέχη του Γραφείου, κ. Δήμητρα Δορουγιδένη και κ.. Ηράκλεια Γκατζίνη, πραγματοποίησαν εκδήλωση στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν κάποια από τα έργα μαθητών του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Τζελάλ Μπαγιάρ, το οποίο συμμετέχει στο πρόγραμμα ‘’Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου’’. Ανάμεσα στα έργα των μαθητών, υπήρχε και αυτό της Αμέτ Τζερέν με θέμα την ειρήνη, το οποίο αυτή την περίοδο φιλοξενείται στην Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.