Γιορτασε και εφετος το ξωκλησι της Αγιας Παρασκευης στην Ξυλαγανη

                                                                  Στη μνήμη του παπα-Δήμου Βαλασίδη

Εσπερινός τελέστηκε τη Δευτέρα το βράδυ στο ξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής Ξυλαγανής, όπως παραδοσιακά είθισται κάθε χρόνο, εφέτος όμως με μια φυσική απουσία. Την απουσία του παπα-Δήμου Βαλασίδη που κοπίασε, βοηθούμενος από τα μέλη της οικογένειάς του, να ολοκληρωθεί το ξωκλήσι, και κάθε χρόνο τέτοιο καιρό σήμανε παλλαϊκή σύναξη.
 

Φέτος ο παπα-Δήμος παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα από τον ουρανό και πολύ θα ευχαριστήθηκε που όλα συνέβησαν προς τιμήν της αγαπημένης αγίας όπως άρμοζε, με τον γιο του Γιώργο να επιμελείται τα της συνέχειας, μας φαίνεται δε ότι όσο ζουν τα παιδιά του και οι ευλαβείς Ξυλαγανιώτες ποτέ το ξωκλήσι δεν θα μείνει αλειτούργητο.
 

Όλα έγιναν όπως έπρεπε, με πλούσια προσφορά άρτων και εσπερινή θεία λειτουργία με τη συμμετοχή του υπηρετούντος την εκκλησία στην Ξυλαγανή, πανοσιολογιοτάτου αρχιμανδρίτου Χρυσόστομου Τσιναρέλη και ιερέων εκ του χριστεπωνύμου κλήρου της περιοχής μας, παρουσία μεγάλου αριθμού πιστών που παρακολούθησε με κατάνυξη την τελετή του εσπερινού, στον αύλειο χώρο του μικρού ξωκλησιού.
 

Και του Χρόνου, Νίτσα, Γιώργο Βαλασίδη-Γιώργο σε ευχαριστούμε και για τις φωτογραφίες, και του Χρόνου αγαπητοί συγχωριανοί να γιορτάσουμε τη μνήμη της αγαπημένης αγίας, της αθληφόρου Παρασκευής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.