Γιορτασαν την αποφοιτηση τους οι 101 μαθητες του Τζελαλ Μπαγιαρ

Το ρεκόρ αποφοιτησάντων της φετινής χρονιάς και η «γυναικοκρατία» στην τριάδα των αριστούχων

Τα απολυτήριά τους, με τα οποία επισφράγισαν το κλείσιμο μιας από τις πιο όμορφες και δημιουργικές περιόδους της ζωής τους, παρέλαβαν την περασμένη Δεύτερα, μέσα σε μια ατμόσφαιρα γιορτινή, αλλά και συγκινησιακά φορτισμένη, 101 μαθητές και μαθήτριες της τελευταίας τάξης του Μειονοτικού Σχολείου «Τζελάλ Μπαγιάρ».

Η φετινή τελετή, που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Πολιτιστικού Κυττάρου-πρώην REX, ήταν η μαζικότερη από το 2003- έτος κατά το οποίο εισήχθη και καθιερώθηκε ο πανηγυρικός χαρακτήρας στην αποφοίτηση των νέων του σχολείου. Να σημειωθεί δε ότι ο αριθμός των 101 αποφοιτησάντων της χρονιάς που ολοκληρώνεται, συνιστά μέγεθος-ρεκόρ τουλάχιστον για τα τελευταία 40 χρόνια της λειτουργίας του Τζελάλ Μπαγιάρ, αν όχι και για ολόκληρη την περίοδο των 64 χρόνων της ιστορίας τους.

Η εξέλιξη αυτή κάθε άλλο παρά τυχαία πρέπει να θεωρείται, δεδομένου ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν στο μειονοτικό γυμνάσιο-λύκειο αυξάνεται ραγδαία. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη φετινή σχολική χρονιά στα θρανία του σχολείου κάθισαν περισσότεροι από 800 μαθητές, σχεδόν διπλάσιοι σε σύγκριση με πριν από 15 χρόνια. Εύλογη συνέπεια των παραπάνω λοιπόν είναι να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο και ο αριθμός των νέων που ολοκληρώνουν τη φοίτησή στην τελευταία τάξη του λυκείου.


 
Τα έντονα συναισθήματα της πολύ σημαντικής και χαρμόσυνης αυτής στιγμής της ζωής τους, οι 101 φετινοί αποφοιτήσαντες τα μοιράστηκαν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τους συμμαθητές, τους φίλους, τους καθηγητές και τους συγγενείς τους, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα του Πολιτιστικού Κυττάρου. Άλλοι με λαμπερά χαμόγελα στα πρόσωπά τους κι άλλοι με «ζωγραφισμένη» τη μελαγχολία, ένεκα του αποχωρισμού που σηματοδοτεί παραδοσιακά μία τέτοια τελετή, πήραν τα απολυτήρια στα χέρια τους και ξεκίνησαν με αισιοδοξία μία απαιτητική, αλλά και πολλά υποσχόμενη ταυτόχρονα, διαδρομή της ενήλικης ζωής τους.


 
Να σημειωθεί τέλος ότι στο πλαίσιο της τελετής αποφοίτησης απονεμήθηκαν και βραβεία σε τρεις αριστεύσασες μαθήτριες, οι οποίες συγκέντρωσαν τις υψηλότερες βαθμολογίες μεταξύ των 101 αποφοιτησάντων. Πρώτη ήταν η Μελίς Αχμέτ Μεχμέτ, με βαθμό απολυτηρίου 19,6, δεύτερη η Γκιουλτζάν Μουσταφά Πασά με βαθμό 19,5 και τρίτη η Γκαμζέ Καφάσογλου Ιμπραήμ, με βαθμό 18,9. Οι τρεις μαθήτριες κατάφεραν να διατηρήσουν την παράδοση, που θέλει στις πρώτες θέσεις μεταξύ των αριστούχων του σχολείου να κατατάσσονται κατά κανόνα κοπέλες και σπανιότερα αγόρια. 

Φωτογραφίες: Studio City

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.