Γιορτασαν την αποφοιτηση τους 110 μαθητες του Μειονοτικου Γυμνασιου-Λυκειου Κομοτηνης (+Gallery)

Σε μια λαμπρή βραδιά γεμάτη μουσική και συγκίνηση παρέλαβαν τα πτυχία τους

Τα πτυχία τους παρέλαβαν το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουνίου, υπό το περήφανο βλέμμα συγγενών και φίλων, οι απόφοιτοι του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Κομοτηνής «Τζελάλ Μπαγιάρ», σε μια γιορτή που στήθηκε μόνο για αυτούς.


 
Η γιορτή, που πραγματοποιείται από το 2003, πραγματοποιήθηκε φέτος στο κέντρο Αστραία στον Ίασμο, που γέμισε με συμμαθητές, φίλους, καθηγητές και συγγενείς, που συνεχάρησαν τους νέους απόφοιτους, που ξεκινούν τώρα το ταξίδι της ενήλικης ζωής τους.


 
Απευθυνόμενος στους μαθητές ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής κ. Ερίφ Εμίν Αχμέτ τόνισε πως φτάνουν στο τέλος ενός δύσκολου ταξιδιού, διαμορφώνοντας προσωπικότητες μέσα από την μόρφωση που ξεκινά από την οικογένεια, συνεχίζεται στα σχολεία και ολοκληρώνεται στην ανώτερη και ανώτατη εκπαίδευση.
 
Αφού τους ευχήθηκε επιτυχία στην ζωή τους, συνεχάρη τόσο αυτούς όσο και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι βοήθησαν τους μαθητές με κάθε τρόπο.


 
Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου κ. Μεμέτ Τουνάλπ ευχαρίστησε τους γονείς των μαθητών που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά τους και τους εμπιστεύτηκαν, ενώ απευθυνόμενος προς τους μαθητές τόνισε πως με την αποφοίτηση ξεκινά ένας νέος κύκλος ζωής, που έχουν επιλέξει και σχεδιάσει με τις σπουδές τους μέχρι τώρα.


 
Για 6 χρόνια οι καθηγητές του σχολείου στάθηκαν δίπλα τους, μοιράστηκαν χαρές, επιτυχίες και προβλήματα, ενώ αγωνίστηκαν για να τους μεταδώσουν γνώσεις και εφόδια για να προχωρήσουν αποφασιστικά και άφοβα στο νέο τους ξεκίνημα, γιατί το μέλλον είναι δικό τους.


 
Τέλος ο υποδιευθυντής του σχολείου κ. Μάρκος Χριστοδουλόπουλος σημείωσε πως με την εφηβική και μαθητική τους ζωή να παίρνει τέλος, ξεκινά μια άλλη πορεία, πιο συναρπαστική, πιο ενδιαφέρουσα, που θα έχει όμως στην πορεία περισσότερα προβλήματα, δυσκολίες και απαιτήσεις.


 
Παρόλα αυτά δεν θα πρέπει να ξεχνούν αυτό που έμαθαν στο σχολείο, ότι η ζωή είναι αγώνας, έργο και δημιουργία, και πως άτομα και κοινωνίες που δεν εργάζονται και δεν δημιουργούν είναι καταδικασμένες στην παρακμή, τον μαρασμό και την αποτυχία.
 

Άλλωστε δεν είναι οι απόφοιτοι ενός οποιουδήποτε σχολείου, αλλά μιας εστίας παιδείας όπου πολίτες με διαφορετική πολιτιστική ταυτότητα, θρήσκευμα και μητρική γλώσσα, συνεργάζονται και δημιουργούν, παράγοντας αποτελέσματα γιατί η πολιτεία στηρίζει συνέχεια το σχολείο υλικά και άυλα, με όλους τους εμπλεκόμενους να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό καταφέρνοντας όχι μόνο να καλλιεργούν την διαφορετικότητα, αλλά να την αγαπούν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.