Γιωργος & Ξανθιππη

Είναι πολύ όμορφο να παρίσταται κάποιος στους γάμους των παιδιών συνομηλίκων, πολύ περισσότερο όταν οι γονείς των παιδιών, από τη μια τυχαίνει να είναι αγαπητοί φίλοι, στην ευρεία διάσταση μάλιστα της οικογένειας, όπως συνέβη με την περίπτωση του γαμπρού, του νομικού Γιώργου Μήλιογλου, του γιου της ευγενεστάτης φίλης Έλπης Μπλεκάτση και πρωτανηψιού τής από χρόνων φίλης κι αγαπημένης μας Ελευθερίας Μήλιογλου, και πολύ περισσότερο από την άλλη, όταν νύφη είναι η μικρή μας πανέμορφη Ξανθίππη, κόρη του πρωτοξαδέλφου Χρήστου Παπανικολάου και της Ροδής μας, που ανοίγουν τον κύκλο του γάμου των κοριτσιών τους με τον καλύτερο τρόπο.
 
Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να παρακολουθείς τα «μικρά» να έχουν πάρει την απόφαση να ανοίξουν το δικό τους σπίτι, κι ακόμη πιο συγκινητικό όταν η ακούραστη Έλπη Μπλεκάτση, υπέροχη σ’ όλα της μητέρα, αποφασισμένη να προσπαθήσει να ζήσει τον γάμο του γιου της μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια, ανοίγει το σπίτι της και μαζί με τις φίλες της-μεταξύ αυτών και η θεία της Ξανθίππης, Κούλα Παπαδριέλλη-, με υπομονή, επιμονή και μεράκι, υπό την καθοδήγηση του ταλαντούχου δημιουργού κοσμημάτων Κεβόρκ Μελκονιάν, του «φορούν» χαρά, μετατρέποντας το με τούλια, κορδέλες και μικρές χειροποίητες λεπτομέρειες σε γαμήλιο.
 
Με το ίδιο από την άλλη καταπιάστηκε στην Ξυλαγανή και η Ροδούλα, που όμως όπως όλοι σχεδόν οι Παπανικολάου δεν έμειναν σ’ αυτά, αλλά προθερμάνθηκαν στο χορό, στο bridal shower της Ξανθίππης.
 
Και έτσι όλα ντυμένα με χαρά έφτασαν στην ημέρα του μυστηρίου, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, με πολύ πολύ κόσμο, συγγενείς, φίλους και γνωστούς, του Γιώργου και της Ξανθίππης, αλλά και της Έλπης Μπλεκάτση και του Δημήτρη Μήλιογλου, του Χρήστου και της Ροδής Παπανικολάου, το σόι των οποίων είναι όντως πολυάριθμο.
 
Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων- συλλειτουργούντων του παπα-Βαλάντη Δήμου και του διακόνου Σταύρου Κολιούση που συντέλεσαν να ακουστεί με τον καλύτερο τρόπο η πολλή όμορφη ακολουθία του γάμου- ο οποίος απηύθυνε και τις θερμότερες ευχές του για ευτυχία στο νεαρό ζευγάρι.
 
Του μυστηρίου ακολούθησε γλέντι μέχρι πρωίας στο πολυχώρο εστίασης «Αστραία», όπου φυσικά «κάηκε» όπως λένε, το «πελεκούδι», δεδομένου και των μεγάλων επιδόσεων της οικογένειας Παπανικολάου στο χορό.
 
Γιώργο, Ξανθίππη να ζήσετε ευτυχισμένοι, και «ωραίοι» πάντοτε, όπως τώρα…
 
Δημήτρη, Έλπη, Χρήστο, Ροδή
να τους χαίρεστε!!!

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.