Γιωργος, Ιωαννα και Αννα

Από τα καλύτερα συμβάντα του καλοκαιριού, ο γάμος της Ιωάννας Μενεσελίδου και του Γιώργου Γούλα και, συγχρόνως, η βάφτιση της μικρής τους κόρης.
 
Τα μυστήρια τελέστηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, παρουσία πλήθους συγγενών, γνωστών και φίλων του ζευγαριού.
 
Από τα ωραιότερα του γάμου της Ιωάννας και του Γιώργου, η προετοιμασία του την οποία ανέλαβε η ευρεία οικογένεια Μενεσελίδη, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι «καρδιακοί τους» φίλοι, μεταξύ των οποίων πρώτη και καλύτερη η οικογένεια της Χρύσας Μαυρίδου και του Τάκη Αποστολίδη.
 
Η Χρύσα ήταν αυτή που, αντλώντας πάντοτε από τις  ιδέες της και την αγάπη της για το περιβάλλον, επέλεξε ο διάκοσμος του γάμου να στηριχθεί σε υλικά που απλόχερα μας δωρίζει η φύση. Υλικά που έχουν σχέση και με την εποχή του μυστηρίου, ήτοι με τη θάλασσα, τα κοχύλια της, την άμμο και τις παραλίες, αλλά και το αμπέλι που αυτόν τον καιρό είναι στις δόξες του.
 
Επ’ αυτού όμως πολύ καλύτερα, τα γράφει στη σελίδα της στο fb η, και δημοσιογράφος διατελέσασα, πρόεδρος σήμερα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σοφία Μενεσελίδου, την περιγραφή της οποίας φιλοξενούμε ως έχει, μικρότερη κατά λίγες αράδες, γιατί μας θυμίζει ότι τα καλύτερα δεν στηρίζονται στα χρήματα αλλά προκύπτουν από την αξιοσύνη και από την αγάπη κυρίως μεταξύ των ανθρώπων, επαναεπικαιροποιώντας όψεις ζωής που είχαμε ξεχάσει, και για το μυστήριο του γάμου, ως πρώτη αναγκαιότητα του οποίου θεωρούσαμε αρκετά χρόνια τώρα  το κομπόδεμα.   
 
«Λένε ότι στη ζωή τού κάθε ανθρώπου υπάρχουν συγγενείς εξ αίματος και συγγενείς από καρδιάς. Εγώ ευλογήθηκα από τον Θεό να έχω συγγενείς εξ αίματος υπέροχους και λατρεμένους ανθρώπους. Ευτύχησα, όμως, να' χω και φίλους, που είναι, πλέον, μέλη της οικογένειάς μου, ως συγγενείς της καρδιάς και της αγάπης. Μια τέτοια συγγενής καρδιάς είναι η φίλη η Χρύσα η Μαυρίδου. Όσα ευχαριστώ και να της απευθύνω είναι ελάχιστα και αδυνατούν να εκφράσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μου. Ανέλαβε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει τον μαγικό στολισμό του γάμου και της βάφτισής μας. Ζήσαμε μαζί μοναδικές μέρες! Αυτή οραματιζόταν, σχεδίαζε, δημιουργούσε κι όλα τα μέλη τής οικογένειάς της μαζί με μένα τη βοηθούσαμε! Μας γύρισε σ' όλον τον νομό! Σε παραλίες, για να μαζέψουμε κοχύλια, σε αμπέλια για να κλαδέψουμε αμπελόβεργες για τ' αναμνηστικά των καλεσμένων, σε κάθε μέρος όπου μπορούσε να εντοπίσει υλικά που τής ήταν χρήσιμα! Αεικίνητη, ακατάβλητη, διαρκώς ονειροπόλα! Κι όταν εμείς “εναγκασμένοι”, όπως λέμε και οι Πόντιοι, είμασταν έτοιμοι να τα παρατήσουμε, αυτή μας κερνούσε το κέφι, τη χαρά και τη ζωντάνια της και μας πήγαινε βόλτες για να ξεκουραστούμε και επιστρέφοντας μας έστρωνε στη δουλειά! “Οι Πόντιοι”, μας έλεγε, “δε χρησιμοποιούμε τη λέξη γάμο. Τον αποκαλούμε “χαρά”. Και πώς θα τη νιώσεις τη “χαρά” χωρίς την ομορφιά της προετοιμασίας;”…»
 
Στην ολοκλήρωση του άρτιου και φινετσάτου αποτελέσματος του διακόσμου του  μυστηρίου,  καταλυτική ήταν και συμβολή, και δια της άψογης συνεργασίας,  του Ανθοπωλείου «Ανθολόγιο» με τις ανθοσυνθέσεις και τις λαμπάδες.    
 
Ένα ακόμη από τα ενδιαφέροντα στοιχεία του γάμου της Ιωάννας και του Γιώργου, ήταν και τα παραδοσιακά έθιμα που οι νεόνυμφοι φρόντισαν να τηρήσουν. Ήτοι, το νυφικό παραδόθηκε από την οικογένεια του γαμπρού στη νύφη μέσω των κουμπάρων και η νύφη το παρέλαβε χορεύοντας, όπως και ο πρώτος χορός άνοιξε με το χορό του φλάμπουρα, του σήματος κατατεθέντος της «χαράς» των Σαρακατσάνων, τα οποία όμως δεν περιορίστηκαν εδώ… Αφού η ποντιακή καταγωγή της νύφης ήταν επίσης παρούσα μέσω της Μαρίας Αποστολίδου, που συνόδευε τους χορευτές στο νταούλι.
 
Ιδιαίτερα συγκινητική για την οικογένεια Μενεσελίδου ήταν και η στιγμή, που η όμορφη κόρη της Ιωάννας και του Γιώργου, βαφτίστηκε και έλαβε το όνομα Άννα, το όνομα της μητέρας των τριών εξαιρετικών κοριτσιών της οικογένειας Μενεσελίδου, της Σοφίας, της Κρίνας και της νεόνυμφης Ιωάννας…
 
Συγκινητική στιγμή και για τη σεμνή κυρία Άννα, τη δασκάλα πολλών παιδιών με τις πολλές χάρες και την πολύ αγάπη, που ευχή όλων είναι να κοσμήσουν και τη νεοφώτιστη Άννα.
 
Ιωάννα, Γιώργο να ζήσετε ευτυχισμένοι και να χαίρεστε τη μικρή σας Άννα 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.