Γιωργος Δαφνης, φωτογραφος «2017, λιγο πριν το τελος η λιγο πριν την αρχη;»

Πώς αξιολογείτε την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής  μας κατά τη διάρκεια του 2017; Ποια ήταν τα  βασικά χαρακτηριστικά της πορείας τους επί τα βελτίω ή επί τα χείρω; Και σε ποιους λόγους οφείλετε κατά την άποψή σας αυτή η πορεία;
Οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα της περιοχής μας, της Ροδόπης , που εδώ και λίγο καιρό της δίνεται η μεγάλη ευκαιρία αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της διόδου από τη γείτονα Βουλγαρία; Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους, μπορούν να πολλαπλασιαστούν τόσο ποσοτικά , όσο και ποιοτικά. Δεν λείπει τίποτα από την περιοχή μας, περισσεύουν μάλλον τα πλεονεκτήματα, και είναι αυτά που μπορούν να την απογειώσουν. Ήπια απογείωση. Το παραμύθι άλλωστε το έχουμε έτοιμο. Η σπηλιά υπάρχει, το κρασί επιλεγμένο, τα βράχια , οι ελιές, το κοκκινόχωμα…
Ένας καλός διευθυντής ορχήστρας χρειάζεται, και ξεκινάμε. Είχε ονοματεπώνυμο, μα έφυγε νωρίς. Να μένεις όμως στο παρελθόν μόνο για να το θυμάσαι , και ως στόχο να έχεις να το ξεπεράσεις.
 
Πώς αξιολογείτε την προσωπική σας πορεία το 2017 και τι αναμένετε από το 2018;
Η προσωπική πορεία για τον χρόνο που έφυγε χαρακτηρίζεται από ελευθερία με επαγγελματικούς ελιγμούς που θα αποδώσουν στο πέρασμα του χρόνου. Λίγα χρόνια πριν , αξιόλογο άτομο της πόλης που εκτιμώ για τη διορατικότητα και τον τρόπο σκέψης, σε κουβέντα είχε αναφέρει  ότι στη εποχή που ζούμε κερδισμένος δεν θα είναι πάντα ο καλύτερος αλλά ο πιο γρήγορος. Το κέρδος από τη γρήγορη ταχύτητα γίνεται όλο και πιο φανερό, ευνοώντας και τους ελιγμούς που πρέπει  να κάνει ο κάθε ένας ανάλογα με την περίσταση. Χρόνος δύσκολος μα αισιόδοξος ελεύθερος και ευχάριστος, πρόσωπα που ήρθαν από τα παλιά λημέρια και ξανασυναντηθήκαμε. Προσπάθειες που δεν είχαν το τέλος που περιμέναμε, αλλά δεν πειράζει, γιατί ονειρευτήκαμε. Έτσι τον επόμενο χρόνο  στοχεύω σε περισσότερες συνεργασίες με πρόσωπα που θα βάλουν τη σφραγίδα τους σε κάτι νέο που θα δημιουργηθεί.
 
Αναφέρατε το γεγονός/ πρόσωπο εκείνο που ξεχωρίσατε μέσα στο 2017 και εξηγήστε τους λόγους της επιλογής σας.
Το πρόσωπο που θα ξεχώριζα μέσα στον χρόνο που πέρασε ακούει στο όνομα Νατάσα Λιβεριάδου. Μου δόθηκε η ευκαιρία να τη συναντήσω πολλές φορές  και κατάλαβα την προσπάθεια που έκανε για να υλοποιήσει όλο το πολιτιστικό πρόγραμμα της χρονιάς. Μετρημένη, προσγειωμένη αλλά και ονειροπόλα, προσπαθούσε και κατάφερνε να γεμίσει όλο το έτος  με εκδηλώσεις τόσο χρήσιμες για τα κενά και τις ανάγκες των καιρών της κρίσης της πατρίδας μας. Έχει όμως και ένα άλλο όνειρο που σιγά σιγά χτίζεται και θα αποκτήσει ζωή. Τότε νομίζω ότι πρέπει να της πούμε το μεγάλο ευχαριστώ.

Στο καλό 2017…  Χρόνος ήσουν και πέρασες. Καλώς να μας έρθεις 2018, ελπίζουμε σε εσένα αλλά και στον καθένα ξεχωριστά!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.